Afstandsverklaring

Met een afstandsverklaring neemt u afstand van het huurcontract. Dat betekent dat u niet langer op het contract wilt staan als huurder of medehuurder. Is de (mede)huurder overleden, maar blijft er een huurder achter? In dat geval kan er ook een afstandsverklaring voor de overledene worden aangevraagd. Dan zorgen wij ervoor dat de overledene van het contract gaat.

Categoriëen

Wat is een afstandsverklaring?

Met een afstandsverklaring neemt u afstand van het huurcontract. Dit betekent dat u niet langer op het contract wil staan. In dat geval halen wij u als huurder van het contract af. Is de (mede)huurder overleden, maar blijft er een huurder achter? In dat geval kan er ook een afstandsverklaring voor de overledene worden aangevraagd. In dat geval halen wij de overledene van het contract af.

Hoe vraag ik een afstandsverklaring aan?

Op MijnDomijn kunt u een afstandsverklaring aanvragen. U moet hiervoor inloggen.

Moet ik een afstandsverklaring aanvragen wanneer mijn medehuurder is overleden?

Is de (mede)huurder overleden, maar blijft er een huurder achter? In dat geval kan er ook een afstandsverklaring voor de overledene worden aangevraagd. Dan halen wij de overledene van het contract af. 

Mijn echtgenoot/ geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Allereerst gecondoleerd met uw verlies. U kunt een afstandsverklaring voor de overledene indienen. In dat geval halen wij de overledene van het huurcontract af. Op MijnDomijn kunt u een afstandsverklaring invullen en opsturen. Wilt u de afstandsverklaring liever persoonlijk invullen en afgeven? U kunt tijdens kantooruren langskomen op ons kantoor om uw huur op te zeggen. Ons kantoor in Enschede is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur voor afspraken en vrije inloop, onze kantoren in Haaksbergen en Losser van 8.30 tot 13.00 uur.

Ik ben medehuurder en wil mijn contract opzeggen. Kan dat via MijnDomijn?

Bent u medehuurder en van plan om te verhuizen, maar de hoofdhuurder blijft op het adres wonen? Vul dan op uw MijnDomijn account een afstandsverklaring in. Dan wordt u als medehuurder van het huurcontract afgehaald. Wilt u de huur opzeggen? Dan moet de hoofdhuurder ook de huur opzeggen.

a a