Checklist voor verhuizen

Verhuizen is een spannende en vaak chaotische periode. Er moet veel gebeuren, er komt veel op u af en iets vergeten is zo gebeurd! Daarom hebben we een handige checklist voor verhuizen voor u opgesteld. Probeer alle vakjes af te vinken voordat u vertrekt. Dan verhuist u met een gerust hart!

Categoriëen

Hoe reserveer ik een aanhangwagen?

  • U kunt bij ons een aanhangwagen lenen als u naar een woning van Domijn verhuist. Om te aanhangwagen te reserveren kunt u ons bellen. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30u tot 17:00u via 0900 - 335 0 335..

Wat zijn de afmetingen en laadgewicht van de aanhanger?

Technische gegevens van de aanhangwagen:

  • Het maximum laadvermogen is ongeveer 750 kg. 
  • De afmetingen van de aanhangwagen zijn 2,5 meter lang, 1,3 meter breed en 1,8 meter hoog.

Wat zijn de voorwaarden voor het huren van een aanhanger?

Voor het lenen van een aanhangwagen gelden wel een paar spelregels:

  • U gaat een woning van Domijn huren en de aanhangwagen gebruikt u alleen voor het verhuizen van uw spullen naar die woning (niet voor iets anders);
  • U kunt de aanhangwagen voor maximaal één dag of een weekend lenen. We overleggen samen met u over de tijdstippen waarop u de aanhangwagen ophaalt en terugbrengt;
  • Reserveer de aanhangwagen op tijd!
  • Als u de aanhangwagen ophaalt, betaalt u € 100,- contant aan borg. Als u hem terugbrengt, controleren we op beschadigingen. Is de aanhanger in orde? Dan krijgt u de honderd euro weer terug;
  • De bestuurder van de auto die de aanhangwagen trekt, moet een geldig rijbewijs hebben voor categorie B als BE;
  • Neem bij het ophalen van de aanhangwagen een geldig legitimatiebewijs mee. Ook vragen we u een uitleenovereenkomst te tekenen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Als uw woning aansluitend kan worden verhuurd, dan gaan we zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe huurder. In dat geval kunt u eventueel spullen laten overnemen door de nieuwe verhuurder. Als uw woning niet aansluitend verhuurd kan worden, dan moet uw woning leeg en schoon opgeleverd worden.

Formulier overname inboedel

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Wanneer u zaken ter overname heeft dan regelt u dit zelf met de eventuele nieuwe huurder. Voorbeelden van zaken ter overname zijn roerende zaken - zaken die niet vastzitten aan de woning, zoals laminaat, gordijnen en meubels. Op onze website vindt u een overname formulier dat u kunt downloaden, invullen en ondertekenen. Hierop kunt u noteren wat u ter overname beschikbaar stelt en voor hoeveel de nieuwe huurder dat kan overnemen.

Let wel: soms wordt uw woning niet aansluitend verhuurd, en staat hij dus een tijdje leeg. In dat geval moet u de woning leeg en schoon opleveren. Dat wil zeggen zonder vloer, gordijnen en meubels.

Formulier overname inboedel

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Wat er allemaal komt kijken bij een huuropzegging hebben wij voor u in de 'checklist voor verhuizen' gezet. 

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Ja, geef uw verhuizing op tijd aan bij uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

Engergie

Bij een verhuizing is het noodzakelijk om op twee momenten de meterstand aan uw energieleverancier door te geven: zowel bij het verlaten van uw vorige woning als bij de sleuteloverdracht van uw nieuwe woning. De meterstand moet uiterlijk binnen vijf dagen na de verhuizing worden doorgegeven. 

Controleer de meterstanden zelf
Het is van belang dat u de meterstanden zelf afleest. Een goede tip is om foto’s te maken, zodat u bewijs heeft. Doe dit zowel voor de oude als de nieuwe woning, omdat u niet alleen de eindstand van uw vorige, maar ook de beginstand van in uw nieuwe woning moet doorgeven. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de correcte meterstanden. Geef de meterstanden van uw oude en nieuwe adres binnen vijf werkdagen door aan uw energieleverancier. Gemiddeld krijgt u na zes tot acht weken een eindafrekening voor uw oude adres en een bevestiging van de levering op uw nieuwe adres. De afhandelingstijd kan wel per leverancier verschillen. 

Water

In Overijssel is 1 waterbedrijf actief. Dit is Vitens. 

Op de website van Vitens vindt u alle informatie die u nodig heeft als u gaat verhuizen. U kunt hier ook heel gemakkelijk uw verhuizing en eindstanden online doorgeven. 

Klik hier om naar de website van Vitens te gaan

Ik heb zelf geklust in mijn woning. Nu ga ik verhuizen. En nu?

Als u verhuist, verhuren wij de woning daarna weer aan iemand anders. De woning moet daarom in goede staat blijven. Hebben uw veranderingen de woning minder waard gemaakt? Dan moet u de veranderingen in oude staat herstellen voordat u verhuist. Is er door u schade veroorzaakt of moeten wij extra kosten maken door uw aangebrachte veranderingen? Dan worden die kosten bij u in rekening gebracht. 

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

In principe moet u de woning leeg en schoon achterlaten. In sommige situaties kunnen we hierop een uitzondering maken. Neem hiervoor contact op met ons.

Kan ik zaken laten overnemen?

Wanneer u zaken ter overname heeft dan regelt u dit zelf met de eventuele nieuwe huurder. Voorbeelden van zaken ter overname zijn roerende zaken - zaken die niet vastzitten aan de woning, zoals laminaat, gordijnen en meubels. Hieronder vindt u een overname formulier dat u kunt downloaden, invullen en ondertekenen. Hierop kunt u noteren wat u ter overname beschikbaar stelt en voor hoeveel de nieuwe huurder dat kan overnemen.

Let op: soms wordt uw woning niet aansluitend verhuurd, en staat hij dus een tijdje leeg. In dat geval moet u de woning leeg en schoon opleveren. Dat wil zeggen zonder vloer, gordijnen en meubels.

Formulier overname inboedel

Ik heb een uitkering. Waarom hebben jullie hiervan een verklaring nodig?

De laatste jaren zijn de voorwaarden om uw uitkering te houden nadat u bent verhuisd, een stuk strenger geworden. Informeer bij de gemeente waar u naartoe verhuist aan welke voorwaarden u moet voldoen om uw uitkering te behouden. Als alles in orde is, ontvangt u van de gemeente een verklaring. Deze verklaring geeft aan onder welke voorwaarden u verzekerd bent van een uitkering.

Om een woning bij ons te kunnen huren, is het erg belangrijk dat u op tijd uw huur betaalt. Daarom willen wij graag een verklaring ontvangen dat u verzekerd bent van een inkomen en/of uitkering.

a a