Lees voor

Verhuurdersverklaring

Een verhuurdersverklaring is een soort bewijs van goed gedrag. Hierin staat onder andere vermeld of u bij uw vorige verhuurder(s) altijd op tijd uw huur heeft betaald en of u overlast heeft veroorzaakt. Gaat u bij ons huren? Dan vragen wij om de verhuurdersverklaring(en) van uw vorige verhuurder(s).

Categoriëen

Ik heb een woningaanbieding van een andere verhuurder en die vraagt om een verhuurdersverklaring. Hoe vraag ik die op bij jullie?

U kunt een verhuurdersverklaring aanvragen via MijnDomijn. Na uw aanvraag vindt u de verhuurdersverklaring binnen twee werkdagen terug in MijnDomijn bij uw correspondentie. U kunt de verklaring in uw account downloaden en/of printen.

Ik heb een woningaanbieding van jullie en nu moet ik een verhuurdersverklaring laten invullen. Hoe werkt dat?

​U kunt bij uw huidige verhuurder een verhuurdersverklaring opvragen. U heeft de verklaring nodig als u in aanmerking komt voor een woning van ons. Huurt u op dit moment al een woning van ons? Dan heeft u geen verhuurdersverklaring nodig.

Wat staat er in een verhuurdersverklaring?

In een verhuurdersverklaring staat of u altijd de huur op tijd heeft betaald, of u achterstanden heeft en of u overlast heeft veroorzaakt. Gaat u bij ons huren? Als u in de afgelopen vijf jaar een woning heeft gehuurd bij een andere verhuurder dan Domijn, dan vragen wij om de verhuurdersverklaring(en) van uw vorige verhuurder(s). Deze verklaring moet positief zijn.

Wat is een verhuurdersverklaring?

Een verhuurdersverklaring is een soort bewijs van goed gedrag. U kunt deze bij uw huidige verhuurder aanvragen. Op de verhuurdersverklaring staat onder andere vermeld of u altijd op tij duw huur heeft betaald en of u overlast heeft veroorzaakt. Gaat u huren bij Domijn? Als u in de afgelopen vijf jaar een woning heeft gehuurd bij een andere verhuurder dan Domijn, dan vragen wij om de verhuurdersverklaring(en) van uw vorige verhuurder(s). Deze verklaring moet positief zijn. Gaat u huren bij een andere verhuurder? Op <MijnDomijn> kunt u een verhuurdersverklaring van Domijn aanvragen.

Huurt u op dit moment een woning van ons?

Dan hoeft u geen verhuurdersverklaring aan te vragen. Wij weten immers of u zich als een goed huurder gedraagt. Als u in het bezit bent van een koopwoning, vragen wij om een kopie van uw koop- of verkoopakte.

Gaat u huren bij een andere corporatie?

Dan kunt u bij ons een <verhuurdersverklaring aanvragen>. Het kan zijn dat u er een nodig heeft bij uw volgende verhuurder. U krijgt uw verklaring per e-mail of per post opgestuurd. Bent u toevallig in de buurt? U bent ook welkom op één van onze kantoren om uw verklaring op te halen. Vergeet dan niet uw legitimatiebewijs mee te nemen!

a a