Lees voor

Hennepkwekerij

Kort, maar krachtig: hennep (wiet) kweken mag niet! Het kweken van hennep in een woning is niet alleen illegaal, het is ook nog eens enorm gevaarlijk. De omgeving loopt risico's, er kan bijvoorbeeld kortsluiting ontstaan en daardoor brand ontstaan. Dit kunnen wij absoluut niet toestaan.

Categoriëen

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Heeft u het vermoeden dat iemand (in uw omgeving) hennep kweekt? Laat het de politie weten. Dat mag via het algemene nummer 0900 – 8844, maar u kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800 – 7000. En maak bij ons een melding via de telefoon of kom langs op een van onze kantoren. Ga niet zelf op onderzoek uit!

Wat gebeurt er als jullie drugshandel of hennepkweek ontdekken?

Als we het vermoeden hebben dat u een hennepkwekerij in huis heeft of handelt in drugs, dan schakelen wij altijd meteen de politie in. Zij kunnen ons vertellen of u hennep kweekt of drugs dealt. Als dit zo is, dan bent u per direct uw huurcontract kwijt en kunt u twee jaar lang geen woning huren bij alle Twentse woningcorporaties.

Wat gebeurt er als jullie hennepkweek bij een huurder thuis ontdekken?

Als wij hennepkweek ontdekken, vragen wij de huurder het huurcontract op te zeggen. Doet de huurder dit niet? Dan vragen wij bij de rechter om beëindiging van de huurovereenkomst. De rechter wijst dit altijd toe. De kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning zijn voor rekening van de huurder. Hierna komt de huurder twee jaar lang niet in aanmerking voor een andere woning.

Wat doen jullie tegen hennepkwekerijen?

We doen ons uiterste best om het voor u als huurder veilig te houden. Een hennepkwekerij brengt uw veiligheid ernstig in gevaar en dat kunnen we niet goedkeuren. Daarom hebben we in 2014 het Regionale Hennepconvenant ondertekend. Hierin staat wat wij doen om de hennepkwekerijen aan te pakken. Door het ondertekenen van dit contract verplichten wij ons om op te treden tegen illegale en gevaarlijke situaties, samen met de andere gemeenten in Oost Nederland, de Brandweer, verschillende energieleveranciers en het UWV.

a a