Lees voor

Duurzaamheid

Domijn doet duurzaam

Wij vinden het belangrijk dat u fijn en betaalbaar woont, in een woning waar u zich thuis voelt. Nu én in de toekomst. Daarom zetten we ons extra in om onze woningen energiezuinig te maken. Want dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Wij leveren graag een bijdrage aan een duurzamere wereld en houden de woonlasten voor u zo laag mogelijk.

Wat doen wij?

Wij investeren in woningen en in wijken. Dat ziet u terug in wát we bouwen en ook in hóe we dat doen. Als we woningen renoveren of nieuw bouwen, bekijken we per woning hoe we het energieverbruik zo laag mogelijk kunnen houden. We zorgen voor een groene wijk en houden rekening met klimaatveranderingen. Ook zorgen we voor hulpmiddelen en informatie. Zodat u weet hoe u het beste met een duurzame woning kunt omgaan.

Ook bij ons op kantoor leveren we een bijdrage aan een duurzame toekomst. We delen de elektrische auto’s, we pakken de fiets en printen minder. Kortom: we doen ons uiterste best om duurzamer te werken!

Reimarkt ontwikkelt slimme maatregelen voor energiebesparing in uw woning. Reimarkt heeft kant-en-klare maatregelen, zoals zonnepanelen, verschillende soorten isolatie en ventilatiesystemen. Met Reimarkt spreekt u af wat mogelijk is in uw woning. Wij doen vervolgens de investering en vragen hier een kleine huurverhoging voor terug. De huurverhoging kunt u via uw energierekening terugverdienen, want u bespaart uiteindelijk op uw energiekosten.

Bent u benieuwd wat mogelijk is in uw woning? Breng een bezoek aan de website van Reimarkt, neem telefonisch contact op via 053 – 850 60 90 of ga langs. Het adres is Boulevard 1945 20 in Enschede.

Ontvangt u huurtoeslag? In dat geval ontvangt u waarschijnlijk ook huurtoeslag over de huurverhoging die u aan ons betaalt. Kijk op www.toeslagen.nl voor een actuele berekening van uw huurtoeslag.

Isolatie
U kunt het glas in uw woning laten vervangen door nieuw hoogwaardig isolatieglas. Het oude dubbelglas en enkele glas wordt dan vervangen door HR++ glas. Met dit glas krijgt u een warmere en comfortabeler woning. Het gevoel van tocht en condensatie op de ramen verdwijnt. Ook bespaart u met deze maatregel op de kosten van uw energierekening.

Spouwmuur-, vloer- en dakisolatie
Door uw spouwmuur (binnen- en buitenmuur), vloek of dak te isoleren blijft uw woning in de winter warmer. Door de isolatie verliest u de warmte in uw woning minder snel, waardoor u uiteindelijk minder hoeft te stoken.

Zonnepanelen
Is uw woning al goed geïsoleerd? Dan is het ook mogelijk om zonnepanelen op uw woning te laten installeren. Afhankelijk van uw woning, de mogelijkheden op uw dak en uw elektraverbruik kunnen er 6 tot 12 zonnepanelen worden geïnstalleerd. Deze zonnepanelen zullen een groot deel van de elektra produceren die u nodig heeft in uw woning. Daarmee zal uw energierekening nog verder omlaag gaan.

Wilt u weten hoe u energie kunt besparen? Lees onze tips!

Wist u dat?

Er op dit moment bij ons veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid? Er lopen op dit moment maar liefst 13 duurzame projecten! De projecten worden hier rechts stuk voor stuk uitgelicht.

a a