Lees voor

PUR-isolatie

Domijn laat geen PUR-isolatie meer uitvoeren
In de media komen mogelijke gezondheidsrisico’s door het isoleren van woningen met PUR-schuim steeds weer terug. Veel bestaande woningen worden (na)geïsoleerd met polyurethaan (PUR), denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie van de vloer via de kruipruimte. Als PUR niet volgens de voorschriften wordt aangebracht, kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen. Die dampen kunnen de gezondheid soms blijvend schaden. Hoewel PUR in de bouw nog steeds op grote schaal wordt toegepast, nemen wij het zekere voor het onzekere. We willen absoluut voorkomen dat huurders bij een eventuele isolatie gezondheidsrisico’s lopen. Daarom hebben we eind 2015 dan ook besloten om geen woningen meer met PUR-schuim te isoleren. Inmiddels zijn er andere gecertificeerde alternatieven voor isolatie, zoals bijvoorbeeld een minerale spuitwol of isolatie van de vloer met piepschuim parels.

Is uw woning geïsoleerd met PUR? Geen zorgen.
PUR-schuim wordt al 30 jaar als vloerisolatie gebruikt in meer dan 100.000 kruipruimtes in Nederland. U hoeft het niet te laten verwijderen. Zodra de PUR is uitgehard, komen er geen vluchtige stoffen meer vrij.

Reimarkt: onze partner voor duurzaamheid
Wilt u uw woning duurzamer maken? Daarvoor kunt u terecht bij Reimarkt. Hier vindt u kant-en-klare producten om uw woning comfortabeler, mooier én energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan HR++ glas, muur- en vloerisolatie en zelfs zonnepanelen. Meer informatie vindt u op de website van Reimarkt. Belt u voor de mogelijkheden voor uw woning 053 - 850 60 90. Of bezoek de winkel aan de Boulevard 1945 20 in Enschede

Categoriëen

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning (laten) verbeteren?

Wij maken de komende jaren duizenden woningen energiezuiniger. Soms doen we dit voor een heel complex woningen tegelijk. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om individueel verduurzamen? Neemt u dan contact op met Reimarkt. Zij informeren u graag welke mogelijkheden er voor u zijn.

a a