Huren grote eengezinswoningen

Vanaf 1 april 2019 komen tijdelijk alleen woningzoekenden met een huishoudgrootte van vier of meer personen in aanmerking voor de grotere eengezinswoningen in Enschede. Woningzoekenden met een huishoudgrootte kleiner dan 4 personen kunnen uiteraard nog wel op kleinere eengezinswoningen of appartementen reageren, maar niet meer op de grotere eengezinswoningen. Reden hiervoor is de stijging in het aantal reacties op grote eengezinswoningen.

Veel gevraagd over Huren grote eengezinswoningen

Wat houdt de tijdelijke maatregel voor grote eengezinswoningen in?

We zien een stijging in het aantal reacties op grote eengezinswoningen in Enschede. Zelfs zo veel dat we eigenlijk niet genoeg woningen beschikbaar hebben voor grote gezinnen. Dat vraagt om een oplossing. Wij vinden het namelijk belangrijk dat ook de grotere gezinnen de ruimte hebben om te wonen. Daarom wijzen wij nu de grote eengezinswoningen tijdelijk anders toe. 

Vanaf 1 april 2019 kom je tijdelijk alleen in aanmerking voor een grote eengezinswoning in Enschede als je een huishoudgrootte van vier of meer personen hebt. Bestaat je huishoudgrootte uit minder dan vier personen? Dan kun je natuurlijk nog wel op kleinere eengezinswoningen of appartementen reageren, maar niet meer op de grotere eengezinswoningen. 

We houden het aantal reacties op de woningen goed in de gaten. Zodra we zien dat de druk afneemt, stoppen we met deze maatregel. Wel zo eerlijk, toch?

a a