Inschrijven bij Domijn

Als woningcorporatie zorgt Domijn voor goede en betaalbare woningen voor mensen met een lager inkomen. Ons werkgebied is Enschede, Haaksbergen en Losser. 

Domijn verloot haar sociale huurwoningen via een volledig geautomatiseerd lotingssysteem ‘Domijnsleutel’. Wij werken niet met wachtlijsten, dus iedereen heeft evenveel kans. U kunt zich gratis registreren en reageren op ons woningaanbod.

Categoriëen

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

U kunt zelf uw gegevens wijzigen via MijnDomijn

Als er iets veranderd in uw huishouden en inkomen moet u dit zelf doorgeven bij Domijn. U krijgt dan de woningen te zien die u mag huren. Domijn controleert uw gegevens voordat u een huurcontract tekent. Als er iets niet klopt, kan het zijn dat we de woning niet aan u verhuren. 

Uw naam, geslacht en geboortedatum kunt u niet zelf aanpassen. Daarvoor kunt u via MijnDomijn een verzoek indienen, dan passen wij dit voor u aan. 

Hoe lang moet ik wachten tot ik in een huurwoning krijg?

Hoe lang u moet wachten op een woning is moeilijk te voorspellen. Wij werken met een lotingsysteem, waardoor iedereen gelijke kansen heeft. Ook is het afhankelijk van bijvoorbeeld uw aantal reacties, in welke straat of wijk u wilt wonen of welk type woning u zoekt.

Ik ga samenwonen, maar sta in m'n eentje bij jullie ingeschreven. Kan mijn partner bij mijn inschrijving gezet worden?

U kunt de inschrijving aanpassen. Stuurt u ons een e-mail met de naam, geboortedatum en het verzamelinkomen van uw partner. Dan regelen wij dat voor u. Heeft u beide een inschrijving bij ons, dan kunnen wij de inschrijvingen samenvoegen. Na de wijziging ontvangt u van ons een bevestiging per mail.

Mijn partner is overleden, de inschrijving staat op zijn of haar naam. Hoe regel ik dat de inschrijving op mijn naam komt?

Wanneer de partner overlijdt en de inschrijving staat op zijn/haar naam dan kan de inschrijving of aangepast of verwijderd worden. Wordt de inschrijving verwijderd dan wordt er een nieuwe aangemaakt.

Wat kost inschrijven als woningzoekende?

Inschrijven is gratis!

Wij staan samen ingeschreven, maar we gaan uit elkaar. Wie mag de inschrijving houden?

Wanneer u samen staat ingeschreven en u gaat uit elkaar neem dan contact op met Domijn. Wij helpen u verder. Eén persoon wordt van de inschrijving verwijderd, de ander kan zelf een nieuwe inschrijving aanmaken.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30u tot 17:00u via 0900 - 335 0 335.

Ik heb geen computer of kan hier niet goed mee overweg, maar wil toch een woning. Wat kan ik doen?

U kunt hulp vragen van een familielid of kennis. U bent natuurlijk ook bij een van onze kantoren welkom, dan helpen wij u graag verder. Of u maakt een afspraak op kantoor of bij u thuis. Neemt u hiervoor contact met ons op via .

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Om u in te schrijven als woningzoekende heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. Uw verzamelinkomen vindt u op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Gaat u met meerdere personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen, ongeacht de leeftijd. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

Het uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)/Bevolkingsregister kunt u opvragen bij uw gemeente. Voor het aanvragen heeft u vaak uw DigiD nodig. Het uittreksel BRP mag niet ouder zijn dan drie maanden.

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg?

Omdat wij werken met loten is dat niet te voorspellen. Dit is afhankelijk uw woonwensen en het aantal reacties dat u plaatst.

Hoe weet ik hoeveelste kandidaat ik ben geworden voor een woning?

Op MijnDomijn onder 'mijn reacties' kunt u zien op welke plek u bent geëindigd in de loting. Na de automatische loting krijgen de eerste drie kandidaten direct bericht per e-mail. Als u geen e-mailadres heeft krijgt u een telefoontje of een brief van ons.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning?

Nee, woningen worden aangeboden via ons lotingsysteem Domijnsleutel. Het actuele woningaanbod vindt u op onze website.

Wat is het voordeel van Domijnsleutel?

Het lotingssysteem maakt het, naar onze mening, eerlijker om aan een woning te komen. Wachtlijsten of inschrijftijd doen er niet toe: iedereen heeft evenveel kans om eerste kandidaat te worden.

Ik heb me geregistreerd als woningzoekende, maar ik heb geen bevestiging gekregen per e-mail. Wat nu?

U kunt contact opnemen met onze klantenservice via of . Vermeld hierbij uw naam en adresgegevens en geef aan dat u geen bevestiging heeft gekregen. Deze sturen wij u dan toe.

Ik wil op woningen reageren in Enschede, Haaksbergen én Losser. Moet ik mij dan meerdere keren registeren?

Nee hoor. Eén keer is voldoende. Met uw registratie als woningzoekende kunt u op alle woningen van Domijn reageren.

a a