Lees voor

Passend toewijzen

Sinds 2016 moet de huur van een woning passen bij uw inkomen en huishoudgrootte. Dit doen wij volgens de passendheidstoets en wordt 'passend toewijzen' genoemd. Het passend toewijzen is door de overheid bepaald. Zij wil hiermee voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen terechtkomen en dat het bedrag dat het Rijk moet uitgeven aan huurtoeslag te hoog oploopt.

Voorkom teleurstelling, vul uw inkomen goed in
Het inkomen en uw huishouden bepalen op welke woningen u kunt reageren. U bent zelf verantwoordelijk voor de gegevens van uw inschrijving. Zijn uw gegevens actueel? Log in op MijnDomijn en controleer uw gegevens. U voorkomt hierdoor teleurstelling bij toewijzing, doordat u bijvoorbeeld een verkeerd inkomen hebt ingevuld. Wij controleren uw gegevens altijd wanneer u ingeloot bent voor een woning. Het juiste verzamelinkomen vindt u op uw Inkomensverklaring van 2017 of 2018. Deze vraagt u aan bij de Belastingdienst.

Let op: naast de regels voor passend toewijzen bekijken we of uw inkomsten hoog genoeg zijn, om de totale woonkosten te kunnen betalen. Op basis hiervan kunnen we alsnog besluiten dat u niet in aanmerking komt voor een woning.

Verdient u meer dan € 45.000? Dan komt u niet meer in aanmerking voor woningen in de sociale huursector, maar kunt u reageren op woningen in de vrije sector. Meer informatie vindt u hier.

Vragen?
Heeft u vragen over het passend toewijzen? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Belt u gerust naar 0900 – 335 0 335 (gebruikelijke belkosten) of stuur een e-mail naar info@domijn.nl. U kunt ook bij ons binnen lopen. Kijk voor onze openingstijden op www.domijn.nl/contact. Als u zonder afspraak binnenloopt, hou er dan rekening mee dat het kan zijn dat u iets langer moet wachten óf maak direct een afspraak. Wij beantwoorden uw vragen graag!

Voor welke woningen kom ik in aanmerking? (per 1 januari 2019)

a a