Lees voor

Woning kopen van Domijn

In sommige gevallen kunt u uw huurwoning van ons kopen. Als u overweegt om uw huurhuis te kopen of als u meer informatie wilt over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Categoriëen

Ik heb een brief gekregen om mijn woning te kopen. Maar dat wil ik niet, wat nu?

Dan hoeft u niets te doen. U blijft uw woning gewoon huren.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadat u ons laat weten dat u wilt kopen, geven wij uw gegevens door aan een onafhankelijk taxateur. De taxateur belt u om een afspraak te maken voor de taxatie. Als het taxatierapport bij ons binnen is, krijgt u een schriftelijke aanbieding van ons met de vaste koopprijs. Deze is niet onderhandelbaar. Voor financieel advies (over de geschatte maandelijkse lasten en hypotheek) kunt u hulp inschakelen van een externe partij, zoals een bank of tussenpersoon.

Wilt u de woning kopen? Dan maken wij de koopovereenkomst voor u klaar. Dit is ook het moment om de financiering te regelen. 

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Wij moeten voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn/haar huurwoning kopen. Om de twee of drie jaar bepalen we op basis van marktonderzoek en financiële analyses welke woningen we verkopen. Wij selecteerden uw woning niet voor verkoop. Dit betekent dat uw woning een huurwoning blijft. Wilt u een andere woning van ons kopen? Kijkt u op onze website welke woningen te koop staan, of neem telefonisch contact met ons op.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

De woningen die wij te koop aanbieden vindt u op onze website via <...>.

a a