Uitleg loting

Veel mensen zijn op zoek naar een fijn thuis in het mooie Haaksbergen, Enschede, Losser of Overdinkel. We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk aan een eigen plekje te helpen. Maar omdat er helaas meer mensen een woning zoeken, dan wij huizen beschikbaar hebben, werken wij met een loting. Zo heeft iedereen evenveel kans. Wel zo eerlijk toch?

Bijna al onze woningen worden via loting verhuurd. Maar soms kunnen niet alle woningzoekenden mee loten. Bijvoorbeeld omdat de woning onderdeel is van een woongebouw of wijk waarover we andere afspraken hebben gemaakt. Als dat zo is, dan geven we dat duidelijk aan bij de woning. We leggen dan ook uit waarom dat zo is én hoe we de woning wel toewijzen.  

Gemiddeld vinden woningzoekenden bij ons binnen een jaar een fijn nieuw (t)huis. Daarbij geldt natuurlijk: hoe vaker je reageert, hoe groter je kansen. Wil je in een specifieke buurt, straat of woning wonen? Dan is het een ander verhaal en duurt het vaak langer dan een jaar.

Veel gevraagd over Uitleg loting

Hoe werkt de loting?

Algemeen

Onze loting is eigenlijk niet heel anders dan andere lotingen die je misschien al kent. Hoe je mee doet aan deze? Nou, als je ingeschreven én ingelogd bent, dan zie je meteen of die leuke woning passend is voor jou. Is dat het geval? Dan hoef je alleen nog maar te reageren en doe je mee met de loting.

De loting zelf is een heel technisch verhaal, maar we maken het graag wat makkelijker. Het is eigenlijk een soort bak waar we alle reacties in verzamelen. En uit deze bak worden dan, na de reactieperiode van 3 dagen, automatisch drie willekeurige reacties gekozen. Dit zijn de eerste drie kandidaten en zij worden uitgenodigd om de woning te komen bekijken.

Ik word maar niet ingeloot en nu?

Algemeen

Het grote voordeel van de loting is ook meteen het nadeel: iedereen heeft evenveel kans. Het kan dus voorkomen dat je zelf al een lange tijd reacties plaatst en dat je via via hoort dat iemand na een paar keer reageren al een woning heeft. We snappen dat je dan teleurgesteld bent maar blijf vooral reageren. Zo vergroot je de kans dat het wél lukt.

Tip: ben je ook al ingeschreven bij de andere corporaties in Enschede? Dit kan helpen bij het sneller vinden van een nieuwe plek. Kijk ook eens op de website die we hier met de Enschedese woningcorporaties voor hebben gemaakt. 

Hoeveelste kandidaat ben ik geworden?

Algemeen

In het reactieoverzicht in jouw MijnDomijn account zie je op welke plek je bent geëindigd. Ben je eerste, tweede of derde kandidaat? Yes! We nemen dan contact met je op om je uit te nodigen voor de bezichtiging. Let op: soms komt deze mail terecht in je spam. Bekijk dus ook even die mailbox. Het zou zonde zijn als je daardoor de bezichtiging mist, toch?

Als je bij deze loting 301ste of 12de kandidaat bent geworden dan zegt dat trouwens niets over de volgende loting. Dus blijf vooral meeloten. 

Ik ben kandidaat, maar ik wil niet huren. Wat nu?

Algemeen

Wat jammer dat het (om welke reden dan ook) toch geen goede match is. Je mag een woning natuurlijk weigeren als je er niet wil wonen. Dit kost je niets. We horen het wel graag van je. Dan gaan we namelijk iemand anders blij maken. Geef je dit aan ons door via MijnDomijn of door ons even te bellen via 053 - 209 2 209?

a a