Fokus woningen

Heeft u een lichamelijke handicap en wilt u onafhankelijk en zelfstandig wonen? In Enschede verhuren wij volledig aangepaste, gelijkvloerse woningen in samenwerking met Stichting Fokus. Stichting Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Categoriëen

Ik heb medische beperkingen en ben op zoek naar een aangepaste woning. Hoe regel ik dat?

U kunt bij uw gemeente een Wmo-indicatie (wet maatschappelijke ondersteuning) aanvragen. Zij bepalen of u medische voorrang krijgt voor een aangepaste woning. Heeft u een medische indicatie van de Wmo van uw gemeente? Dan informeren zij u over de vervolgstappen.

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Ja, wij verhuren seniorenwoningen. U komt in aanmerking voor een seniorenwoning met een leeftijd vanaf 65 jaar. De seniorenwoningen vindt u op onze website.

Hoe kom ik in aanmerking voor een Fokus woning?

U komt in aanmerking als u staat ingeschreven op de wachtlijst bij Stichting Fokus en als u voldoet aan de voorwaarden die zij stellen. Als u staat ingeschreven op de wachtlijst dan kunt u via Stichting Fokus direct reageren op de beschikbare woningen.

Wat valt onder algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)?

ADL zijn de dagelijks terugkerende basisverrichtingen die je moet doen om zelfstandig te kunnen blijven leven binnen de maatschappij. ADL zijn bijvoorbeeld in en uit bed komen, aan- en uitkleden, eten en drinken, douchen en naar het toilet gaan.

a a