Woningen in de vrije sector

Domijn heeft ook woningen in de vrije sector, deze worden verhuurd via Snelder Zijlstra Makelaars, Ten Hag Makelaars en Euverman Nuyts Haaksbergen. Woningen in de vrije sector zijn de huurwoningen vanaf € 737,14. Deze huurwoningen vallen niet onder de huurtoeslaggrens en hiervoor kunt u dus geen huurtoeslag aanvragen. Aan het huren van vrije sectorwoningen zijn voorwaarden verbonden.

Categoriëen

Wat zijn vrije sectorwoningen?

Wij hebben woningen in de vrije sector, deze worden verhuurd via een externe makelaar. Onze externe makelaars zijn: Snelders Zijlstra Makelaars, Ten Hag makelaars, Euverman Nuyts Haaksbergen. Woningen in de vrije sector zijn huurwoningen vanaf €737,14. Deze huurwoningen vallen niet onder de huurtoeslaggrens en hiervoor kunt u dus geen huurtoeslag aanvragen. De vrije sectorwoningen vallen in het duurdere segment en aan het huren van deze woningen zijn voorwaarden verbonden. 

De voorwaarden zijn:

  • U heeft genoeg inkomen voor de woning waarop u reageert;
  • U heeft geen huurachterstand;
  • Als u eerder een woning heeft gehuurd, dan vragen wij om verhuurdersverklaringen van de afgelopen vijf jaar van de vorige verhuurder(s);
  • U levert uw inkomensgegevens aan op het moment dat u de woning heeft bekeken en geaccepteerd;
  • U hoeft geen kopie legitimatiebewijs aan te leveren. U moet hem wel kunnen tonen;
  • Mogelijk zijn er aanvullende gegevens nodig om het goed te beoordelen, dit recht behoudt Domijn zich voor.

Ik heb een vrije huursector (geliberaliseerde) woning. Kan ik dan ook bij de Huurcommissie terecht?

De Huurcommissie kan alleen in de eerste zes maanden van uw huurcontract de huurprijs en de onderhoudsstaat van de woning voor u controleren. Dit heet een toets aanvangshuurprijs. Meer informatie vindt u op de website van de Huurcommissie.

a a