Lees voor

Sleuteloverdracht

Tijdens de oplevering van uw nieuwe huurwoning tekent u het huurcontract en betaalt u de eerste verhuurrekening op kantoor of in de woning. Wanneer alles is ondertekend en betaald, ontvangt u de sleutels van uw nieuwe woning!

Categoriëen

Wanneer krijg ik bericht over de oplevering van mijn nieuwbouwwoning?

U krijgt minimaal drie weken voor de oplevering/sleuteloverdracht een brief van ons waarin de datum en het tijdstip van de oplevering staan.

Ik ben kandidaat voor een woning en ik wil graag huren. Hoe gaat het verder?

Als u een woning accepteert plannen wij een huuradviesgesprek met u in. Voor dit gesprek hebben we een aantal gegevens van u nodig. Deze kunt u ons toesturen (Postbus 1345, 7500 BH Enschede), mailen (info@domijn.nl) of persoonlijk inleveren op één van onze vestigingen in Enschede, Haaksbergen of Losser. De lijst van gegevens die wij van u nodig hebben kunt u vinden in de aanbieding die van ons heeft ontvangen. 

Tijdens het huuradviesgesprek vergelijken wij uw inkomsten met de kosten van de woning die u wilt huren. Hierbij houden wij rekening met eventueel recht op huur- en zorgtoeslag, vaste lasten en verzekeringen. Wij adviseren dan of het op basis van uw financiën verstandig is om de woning te huren.

Wij kunnen de woning weigeren als u een financieel tekort heeft of bij een negatieve verhuurdersverklaring. Ook bij andere duidelijke redenen waarom huren niet mogelijk is, kunnen wij u de woning weigeren.

Als alles op orde lijkt ontvangt u van tevoren een concept huurcontract. Dit kunt u thuis op uw gemak doornemen. Daarna maken wij afspraken over de oplevering van de woning en de overhandiging van de sleutel. En ook over de betaling van de eerste verhuurnota. Deze kunt u tijdens het huuradviesgesprek of de sleuteloverdracht betalen. De eerste verhuurnota is de huur voor de eerste huurperiode. Mocht u in een complex gaan wonen, dan betaalt u naast de eerste verhuurrekening € 10,00 voor een naamkaartje. Als er een extra clausule in het contract wordt opgenomen betaalt u daar ook € 10,00 voor. Dit bedrag kunt u pinnen.

Wat is een huuradviesgesprek?

Tijdens het huuradviesgesprek vergelijken wij uw inkomsten met de kosten van de woning die u wilt huren. Hierbij houden wij rekening met eventueel recht op huur- en zorgtoeslag, vaste lasten en verzekeringen. Wij adviseren dan of het op basis van uw financiën verstandig is de woning te huren.

Wij kunnen de woning weigeren als u een financieel tekort heeft of bij een negatieve huurderverklaring. Ook bij andere duidelijke redenen waarom huren niet mogelijk is, kunnen wij de woning weigeren.

Als alles op orde lijkt ontvangt u een concept huurcontract. Dit kunt u thuis op uw gemak doornemen. Wij maken afspraken over de oplevering van de woning en de overhandiging van de sleutel. En ook voor de betaling van de eerste verhuurrekening.

a a