Lees voor
25
mrt.

Tijdelijk alleen grotere gezinnen in aanmerking voor grote eengezinswoningen in Enschede

Vanaf 1 april komen tijdelijk alleen woningzoekenden met een huishoudgrootte van vier of meer personen in aanmerking voor de grotere eengezinswoningen in Enschede. Woningzoekenden met een huishoudgrootte kleiner dan 4 personen kunnen uiteraard nog wel op kleinere eengezinswoningen of appartementen reageren, maar niet meer op de grotere eengezinswoningen. Reden hiervoor is de stijging in het aantal reacties op grote eengezinswoningen.

Het aantal reacties op eengezinswoningen in Enschede neemt fors toe. Daardoor wordt het voor grotere gezinnen steeds lastiger om een eengezinswoning in Enschede te krijgen. Wij vinden keuzevrijheid belangrijk. Mensen mogen wonen waar zij willen! Maar we vinden het óók belangrijk dat grotere gezinnen de ruimte hebben om te wonen. En we zien daarom nu geen andere optie dan een (tijdelijke) maatregel in te voeren in ons woningtoewijzingsbeleid. We houden het aantal reacties op de woningen goed in de gaten. Zodra we zien dat de druk afneemt, stoppen we met de tijdelijke maatregel.

Kleine en grote eengezinswoningen
Wij hebben verschillende eengezinswoningen. We verstaan onder ‘grotere’ eengezinswoningen, de eengezinswoningen met voldoende leefruimte voor 4 personen of meer en in ieder geval 3 ‘grote’ slaapkamers.

Losser en Haaksbergen
In de dorpen speelt het probleem (nog) niet. Daarom geldt de tijdelijke maatregel alleen voor Enschede. De corporatie blijft ook het aantal reacties op de eengezinswoningen in Losser en Haaksbergen in de gaten houden.

Bestaande afspraken en uitzonderingen
Soms vragen omstandigheden erom om af te wijken van de maatregel. Bijvoorbeeld wanneer er afspraken zijn gemaakt bij complexen die in het verleden het seniorenlabel hadden. Deze afspraken blijven uiteraard bestaan, want afspraak is afspraak. Of er zijn situaties in een gezin die vragen om een uitzondering. Ook dan kijken we naar andere mogelijkheden. Want bij ons staat de klant voorop!

Passend toewijzen
Naast de extra maatregel die geldt voor de grotere eengezinswoningen, gelden de regels van het passend toewijzen. Meer daarover leest u op domijn.nl/passendtoewijzen.

Meer weten?
Lees meer op www.domijn.nl/ik-zoek/eengezinswoningen

a a