06
nov.

Wonen in het gewilde Zuiderspoor? We hebben nog één appartement, een eengezinswoning en een poortwoning beschikbaar

De gewilde nieuwbouw op de Zuiderspoorlocatie is al flink onderweg. Dat geldt ook voor de verhuring. Maar we hebben goed nieuws...

we hebben nog één appartement, een eengezinswoning en de poortwoning beschikbaar!

Donderdagochtend 7 november gaan de laatste 3 woningen van het Nieuwe Zuiderspoor in de verhuur. Reageren kan via MijnDomijn. We werken niet met wachtlijsten: de woningen worden verloot via ons lotingssysteem. Zo maakt iedereen evenveel kans op een woning. 

Sociale huurwoningen voor jong en oud 
De nieuwbouw bestaat uit een complex van 45 appartementen en 15 eengezinswoningen aan een gezellig groen hofje, allemaal bestemd voor de sociale verhuur. Wij hebben de appartementen speciaal gebouwd voor mensen met een middeninkomen. “Sinds de landelijke invoering van het passend toewijzen, waarbij de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de huishoudgrootte, zien wij dat huurders met een middeninkomen vaak tussen wal en schip vallen. Maar wij zijn er ook voor hen. Daarom hebben de appartementen van het Nieuwe Zuiderspoor allemaal een huurprijs die past bij huurders met een middeninkomen”, aldus Fransen. 

Over de woningen
Qua grootte variëren de appartementen van 65 tot 75 vierkante meter. Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een balkon of loggia en een eigen (fietsen)berging op de begane grond. De eengezinswoningen liggen achter het appartementencomplex aan een groen hofje, tussen de Haaksbergerstraat, Het Blekerpad en De Zuiderval. De woningen hebben, op één na (de poortwoning), allemaal twee woonlagen, drie slaapkamers en een tuin met eigen berging. 

Milieuvriendelijk en energiezuinig wonen
Het Nieuwe Zuiderspoor is zeer energiezuinig en gasloos gebouwd. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en hebben driedubbel glas, hierdoor is het comfortabel en energiezuinig wonen. De verwarming en koeling van de woningen gebeurt via de vloerverwarming die is aangesloten op een warmtepomp. Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem in de winter en koeling in de zomer. Op het dak worden zonnepanelen gelegd om elektriciteit op te wekken voor gebruik in de woningen. 

Een keuken naar eigen smaak
Wij vinden het belangrijk dat huurders zich thuis voelen in hun woning. Een keuken naar eigen smaak maakt een nieuwe woning natuurlijk écht af. Daarom kunnen nieuwe bewoners zelf hun keuken samenstellen uit een uitgebreid pakket met tegels, kleuren van het keukenblok, aanrechtbladen en handgreepjes. De oplevering van de nieuwbouwwoningen is naar verwachting in week 12 van 2020.

Heeft u nog geen account en wilt u graag reageren? 
Als u nog niet bekend bent bij ons kunt u zich hier inschrijven als woningzoekende. Als u zich inschrijft maakt u ook gelijk een account aan voor MijnDomijn.  

Benieuwd naar het Nieuwe Zuiderspoor?
Bekijk onze projectpagina en de folder voor een mooie impressie en meer informatie.

a a