Lees voor

Zuiderspoorflat Enschede

Domijn besloot in 2012 om, na een zorgvuldige afweging van verschillende scenario’s, de Zuiderspoorflat te slopen. Het complex voldoet volgens Domijn niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. De technische staat van de flat laat te wensen over, zo blijven er problemen met koude en tocht die alleen met zeer grote investeringen op te lossen zijn. Maar ook de indeling van de flat zelf, zoals de toegangshal en de trappenhuizen, is qua veiligheid niet optimaal. De flat heeft veel verschillende groottes en typen woningen, sommigen zijn over twee verdiepingen verspreid. Naar verwachting zal de vraag naar appartementen die niet gelijkvloers zijn steeds verder afnemen. Op basis van deze argumenten is Domijn tot het besluit ‘sloop en nieuwbouw’ gekomen. Domijn wil hiermee niet alleen de eigen woningvoorraad verbeteren, maar ook de buurt en de lokale woningmarkt.

De nieuwbouw bestaat uit een complex van 45 appartementen en 15 eengezinswoningen aan een groen hofje.

Aan een van de belangrijkste invalswegen van Enschede, de Haaksbergerstraat, verrijst het Nieuwe Zuiderspoor. Dit wooncomplex aan de rand van het centrum zal het aanzien van Enschede veranderen. Rijd je nu de stad in vanaf de snelweg via de Zuiderval, dan stuit je op de tienverdiepingen hoge Zuiderspoorflat. Deze flat is aan vervanging toe en maakt plaats voor appartementen en eengezinswoningen. Het nieuwe appartementengebouw is een echte blikvanger en verwelkomt bezoekers van de binnenstad.

Bewoners wonen en koken aan de voorkant, terwijl ze slapen in de twee slaapkamers die aan de rustige achterkant langs de galerij liggen. De 15 eengezinswoningen liggen in een rij van negen en een rij van zes woningen. Door de ligging aan het groene hofje is het rustig wonen, terwijl je tegelijkertijd op loopafstand woont van het bruisende centrum van Enschede.

Milieuvriendelijk en energiezuinig wonen
Alle woningen worden energiezuinig gebouwd, dus zonder gasaansluiting en met betere isolatie. Koken gebeurt elektrisch en bodemwarmte zorgt voor verwarming. Door de goede isolatie woon je niet alleen comfortabeler, het scheelt ook nog eens aanzienlijk in de energiekosten!

Planning

Inmiddels is de Zuiderspoorflat gesloopt. Plegt-Vos start in januari 2019 met de bouw van het Nieuwe Zuiderspoor. We verwachten dat de nieuwe bewoners van het complex en de eengezinswoningen, begin 2020 de sleutel krijgen van hun nieuwe thuis. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws!

Verhuur

Momenteel is nog niet bekend wanneer de appartementen en eengezinswoningen voor verhuur worden aangeboden. Houd hiervoor onze website en deze pagina in de gaten!

Meer informatie over de nieuwbouw kunt u vinden in de folder van de bewonersavond. 

Gerelateerd

In één oogopslag

Plaats
Enschede
Aanbod
Huur
Type
Nieuwbouw
Aantal eenheden
60

Locatie

Contactpersoon

Herwin ter Riet

Projectcoördinator

a a