Historisch Robsonterrein in ere hersteld mét nieuwbouw als aanvulling

Op het Robsonterrein in Enschede doen we iets bijzonders. We creëren een plek waarin een creatief, duurzaam, groen en betaalbaar leefklimaat centraal staat. Het Robsonterrein met hierop de oude textielfabriek is een bijzonder stukje Enschede. De afgelopen maanden is er al veel gebeurd op het terrein. Nu de voormalige Robsonfabriek is omgetoverd tot een creatieve broedplaats, is het terrein ernaast aan de beurt. Er komt een gemêleerde woonwijk met ruimte voor groen, een wijkmoestuin, tiny houses, studio’s én eengezinswoningen. Het Robsonterrein is hiermee een ontmoetingsplek in het hart van de wijk!

Drie tiny houses
Tiny houses zijn in trek: minimalistisch wonen is het nieuwe wonen. Op het Robsonterrein zijn drie tiny houses gebouwd, waar slim gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Er is een woon-, slaap- en kookgedeelte en een aparte badkamer. Een volwaardige woning op 27 m2!

We verhuren de tiny houses met een bijbehorend atelier in de Robsonfabriek. Wonen, werken en ontmoeten voor creatieve ondernemers en ondernemende creatievelingen op één plek: een unieke combinatie die nu in Enschede mogelijk is. De perfecte plek om te wonen én werken dus.

Ook aan het milieu is gedacht. De tiny houses zijn circulaire woningen: er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Zo komen we samen een stapje dichter bij een duurzamere wereld.

Twintig studio's
De studio's zijn gebouwd in een complex van twee bouwlagen. Ook in de studio's wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte. Op 27m2 bieden we een volwaardige woning. Er is een woon-, slaap- en kookgedeelte en een aparte badkamer. De woningen op de begane grond hebben een Delftse stoep en de woningen op de eerste verdieping een Frans balkon. Daarnaast is er een gezamenlijke binnentuin waar bewoners elkaar ontmoeten. Ook is er een gemeenschappelijke fietsenberging met voor iedere bewoner ook nog een eigen bergingskast.

Wij vinden het erg belangrijk dat wonen betaalbaar blijft én dat er zuinig wordt omgegaan met het milieu. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Daarom zijn de studio's circulaire woningen, net als de tiny houses. Ook hier is gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

21 eengezinswoningen
De eengezinswoningen hebben een sociale huurprijs en zijn bestemd voor jong en oud. De woningen beschikken over twee woonlagen, hebben twee slaapkamers en een tuin met eigen berging.
Ze  worden zeer energiezuinig: in de woningen wordt een warmtepomp gecombineerd met een warmtewisselunit (WTW) voor luchtverversing en zonnepanelen op het dak. En natuurlijk zijn de vloeren, wanden en het dak optimaal geïsoleerd. Zo is het milieubewust, energiezuinig en vooral fijn wonen!

In één oogopslag

Plaats
Enschede
Aanbod
Diversen
Type
Nieuwbouw
a a