Nieuwbouw - Tiny houses Robsonterrein

Op het Robsonterrein in Enschede doen we iets bijzonders. We creëren een plek waarin een creatief, duurzaam, groen en betaalbaar leefklimaat centraal staat. Het Robson aan de Blekerstraat is een bijzonder stukje Enschede. De afgelopen maanden is er al veel gebeurd op het terrein. Nu de voormalige Robsonfabriek is omgetoverd tot een creatieve broedplaats, is het terrein ernaast aan de beurt. Er komt een gemêleerde woonwijk met ruimte voor groen, een wijkmoestuin én tiny houses!

Over de tiny houses
Tiny houses zijn in trek: minimalistisch wonen is het nieuwe wonen. In de tiny houses wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte. Er is een woon-, slaap- en kookgedeelte en een aparte badkamer. Een volwaardige woning op 27 m2! Ook aan het milieu is gedacht. De tiny houses zijn circulaire woningen: er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Zo komen we samen een stapje dichter bij een duurzamere wereld. Benieuwd hoe zo'n tiny house er van binnen uit ziet? Hieronder zie je een plattegrond:

 

Tiny houses op het Robson: werken en wonen op loopafstand
We willen het graag mogelijk maken om wonen, ontmoeten én werken te combineren. Het concept om een woonruimte naast een atelier te hebben bestaat nog niet in Enschede, terwijl hier wel vraag naar is. Op het Robsonterrein realiseren wij deze bijzondere combinatie! We verhuren drie tiny houses met een bijbehorend atelier in de inspirerende Robsonfabriek. Een perfecte plek om te wonen én werken dus. En hiervoor zijn we op zoek naar creatieve ondernemers of ondernemende kunstenaars met een een- of tweepersoonshuishouden. Iets voor jou?

Huurprijzen op een rijtje
De tiny houses worden alleen verhuurd in combinatie met een atelierruimte in het Robsonpand. De tiny houses zijn dus niet los verhuurbaar. De huurprijs voor een tiny house is €554,00 per maand en we berekenen geen servicekosten. De prijzen van de atelierruimtes verschillen. Daarom zetten we ze hieronder even op een rijtje.

  • Ruimte 1: 59 m2 € 278,51 en een voorschot servicekosten van € 60,95. Beide bedragen zijn per maand en exclusief btw
  • Ruimte 2: 59 m2 € 278,66 en een voorschot servicekosten van € 60,95. Beide bedragen zijn per maand en exclusief btw
  • Ruimte 3: 54 m2 € 252,29 en een voorschot servicekosten van € 55,79. Beide bedragen zijn per maand en exclusief btw

De servicekosten zijn opgebouwd uit een voorschot voor gas, water en electra. Deze kosten worden jaarlijks naar werkelijk verbruik afgerekend.

 

Iets voor jou? Zo maak je kans!
Wat leuk dat je interesse hebt in een tiny house met atelierruimte. Voor de tiny houses zijn we op zoek naar creatieve ondernemers of ondernemende kunstenaars met een een- of tweepersoonshuishouden. Daarom worden de tiny houses niet via ons automatische lotingssysteem verhuurd. In plaats daarvan dagen we je uit om ons op een creatieve manier te overtuigen om jou uit te nodigen voor een pitch. We zijn namelijk ontzettend benieuwd naar jouw visie op wonen en werken op het Robsonterrein.

We willen ook graag het volgende weten:

  • Hoe je de atelierruimte gaat gebruiken
  • Je huishoudgrootte 
  • Je inkomen
  • Je naam, adres en telefoonnummer

Je hebt tot dinsdag 31 maart de tijd om ons te overtuigen dat jij de beste toevoeging bent voor de creatieve broedplaats op het Robson. Je kan hiervoor mailen naar tinyhouses@domijn.nl. 

Agenda vrijhouden
Je krijgt van ons bericht als je wordt uitgenodigd voor de pitch op dinsdag 21 april. Houd je je agenda alvast vrij?

 

Gerelateerd

In één oogopslag

Plaats
Enschede
Aanbod
Huur
Type
Nieuwbouw
Aantal eenheden
3

Locatie

Contactpersoon

Marije Peelen

Project coördinator

a a