Sloop en nieuwbouw - 't Kempke

Een ruime en groene omgeving; dat is wat je ziet als je over een paar jaar door ’t Kempke loopt. Met huizen die klaar zijn voor een duurzame toekomst. Een plek waar veel mensen zich thuis voelen!
Alle woningen op ’t Kempke zijn straks volledig elektrisch. Door zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn de woningen zeer energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én de energierekening.

We besloten de bestaande woningen te vervangen
Want de woningen die er eerder stonden, waren technisch gezien aan het einde van de levensduur. Renoveren was te kostbaar en leverde niet het (energiezuinige) resultaat op waar woningen aan moeten voldoen in de toekomst. Na een zorgvuldige afweging besloten we daarom om de woningen aan ’t Kempke te slopen en te vervangen door nieuwbouw woningen. In die afweging keken we niet alleen naar het hier en nu, maar ook naar de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het landelijke doel om in 2050 aardgasvrij te zijn. De bouw van de 40 duurzame sociale huurwoningen in ’t Kempke is weer een mooie stap in die richting. De sloop van de 96 woningen gebeurde niet in één keer. We pakten dit in fases aan.

Nieuwbouw: 20 appartementen verdeeld over 2 aparte gebouwen
Een deel van de nieuwe woningen op ’t Kempke zijn appartementen die geschikt zijn voor 1- en 2-persoonshuishoudens. In de complexen zijn zowel appartementen met 1 als met 2 woonlagen te vinden. Beide typen hebben een oppervlakte van zo’n 65 m2. En ieder appartement heeft 2 slaapkamers, een buitenruimte en een eigen berging in het gebouw. De 40 nieuwe woningen zijn bestemd voor de sociale verhuur.
Zowel de manier van bouwen als de materialen zijn zo duurzaam mogelijk. De houtskeletbouw appartementen komen kant-en-klaar uit de fabriek van onze bouwpartner Hodes. De bouw van deze appartementen ging razendsnel: 3 maanden na de start op de bouwplaats, kregen de nieuwe bewoners al de sleutel van hun nieuwe thuis.

Nieuwbouw: 20 beneden-en bovenwoningen leveren we dit jaar nog op
Een ander deel van de nieuwe woningen op ’t Kempke zijn beneden- en bovenwoningen. Die bouwpartner Trebbe uit zo veel mogelijk uit kant-en-klare onderdelen opbouwt. De buitengevel metselen zij nog ‘traditioneel’. De oplevering van de beneden- en bovenwoningen is naar verwachting nog dit jaar, voor de kerst.  De benedenwoningen hebben een oppervlak van ongeveer 55 m2. Deze woningen hebben 1 slaapkamer, een voor- en achtertuin en een berging achter het huis. De bovenwoningen zijn ongeveer 80 m2. En hebben 2 verdiepingen, een dakterras, een slaap- en hobbykamer en een buitenberging op de begane grond.

10 bewoners keren terug naar een woning op 't Kempke
7 daarvan vinden hun nieuwe thuis in één van de appartementen. En 3 huishoudens kozen voor één van de beneden- of bovenwoningen.