Voor wie wij werken

Dagelijks komen wij huurders tegen die op een bijzondere manier kleur geven aan hun straat of buurt. Huurders die al 50 jaar in hetzelfde huis wonen en alles weten over hun wijk en de bewoners. Of mensen die zijn gevlucht uit een oorlog en hier proberen hun draai te vinden. In het project ‘Minikronieken – Voel je Thuis’ maakten onze huurders een filmportret van mensen uit hun wijk met als belangrijkste vraag: ‘Wat maakt dat jij je thuis voelt?’

Stilstand is achteruitgang

We kijken mee met Wouter, die een grote interesse heeft voor Enschede en haar historie. Hij is regelmatig te vinden in het Abraham Ledeboerpark, waar hij de ezels altijd een bezoek brengt. Hij vertelt openhartig over zijn leven, de moeilijke momenten, maar ook de mooie momenten.

.

Een deel van de weg 

Pas als je de moed toont om je eigen weg te gaan, toont de weg zich aan jou! De jongeren van Alifa Bike Works worden gemotiveerd en vinden door persoonlijke groei de moed en hun eigen weg. Begeleid door jongerenwerker Aschwin, die ook nog met zijn weg bezig is. Vanuit persoonlijke ervaring en met een licht filosofische blik bouwt hij samen met de jongeren ‘De Zaak’.

 

Een levenslang je thuis voelen

Je thuis voelen verandert voortdurend. Daardoor dienen zich nieuwe levensvragen aan, uitdagend genoeg om naar antwoorden te zoeken. Daarmee is in een notendop de zoektocht van Herman geschetst, een levenlang die uitdagingen aangaan.

a a