Onze directeur-bestuurder Wilma

Maak kennis met Wilma van Ingen, onze directeur-bestuurder

 “Ik ben geboren en getogen in Utrecht en daar opgegroeid met twee jongere broers. Ook heb ik daar mijn man Harry ontmoet. We zijn al 41 jaar samen, dus dan moet het wel een leuke man zijn, zeg ik altijd. Samen met hem ben ik mantelzorger voor mijn dementerende moeder van 88. Door corona kunnen we jammer genoeg niet meer elke zaterdag bij haar op bezoek. Dat vind ik best lastig. We genoten altijd zo van een wandelingetje naar een café in de buurt, waar we samen een bakkie deden. Hopelijk kan dat straks gewoon weer.

Sinds 1 januari 2019 ben ik directeur-bestuurder bij Domijn. En wat hebben we een fijne club! Ik loop warm voor Domijn én deze sector omdat het werk van de corporaties ertoe doet. Voor huidige en toekomstige bewoners, voor de wijken en dus voor de samenleving. En daar wil ik heel graag een steentje aan bijdragen. Ons werk gaat om zoveel meer dan stenen, ons motto is dan ook niet voor niets: ´Voel je thuis´. Leefbaarheid en betaalbaarheid zijn ontzettend belangrijk, daar maak ik me écht hard voor. Het is mede de reden dat ik voorzitter van de vereniging van Twentse corporaties WoON ben geworden, om zo de krachten in de regio te bundelen.

Op zakelijk vlak ben ik naast mijn werk al jaren actief in toezichthoudende rollen. Ik kwam eind jaren 80 bij KPN in Enschede te werken en we verhuisden toen naar Oldenzaal. Na vervolgens flink wat jaren in de Randstad kwamen we weer terug naar Twente toen ik Algemeen Directeur werd bij de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente, later Oost Nederland. En inmiddels wonen we in Enschede, dichterbij het werkgebied van Domijn. Vast staat dat we in Twente ons thuis gevonden hebben!

In principe wil ik tot mijn pensioen doorgaan. Als ik over vijf jaar kan zeggen dat we flinke vooruitgang hebben geboekt op het gebied van leefbaarheid van buurten en verduurzamen van woningen in Twente, ben ik een blij mens.”

Wilma schrijft regelmatig over haar en ons werk. Hieronder kun je een aantal columns van haar lezen. 

https://www.tubantia.nl/opinie/woningcorporaties-stel-de-huurder-centraal~a2d94b90/

https://www.tubantia.nl/opinie/60-miljoen-euro-denk-je-eens-in~ade3bf4e/

De Vernieuwde Stad - Wilma van Ingen over innovatie

Tubantia - Samen vangnet spannen voor kwetsbare bewoners

Tubantia - Burger zelf sleutel tot verandering

Tubantia - 'Bouw die 14.100 Twentse woningen samen'