Ongedierte

Heb je last ongedierte? Dat kan gebeuren. In de meeste gevallen kun je dit zelf oplossen. Maar soms heb je een beetje hulp nodig.

Overlast van ongedierte geef je door via je MijnDomijn account. Dit doe je in het zelf regelen scenario ‘reparatie doorgeven’. Je geeft aan in welke ruimte je last hebt van ongedierte én natuurlijk om welk soort ongedierte het gaat. Je krijgt van ons tips om zelf het probleem op te lossen. Kan of mag je het ongedierte niet zelf bestrijden? Dan zorgen wij ervoor dat een specialist contact met je opneemt.

Veel gevraagd over Ongedierte

Ik heb last van ongedierte. Wat moet ik doen?

Algemeen

Soms deel je zonder het te willen je huis met kleine beestjes als muizen, vlooien of vliegen. Gelukkig kan je zelf veel doen om van dit soort ongedierte af te komen. Soms lukt dat niet en heb je de hulp nodig van een gespecialiseerd bedrijf. Maak het ongedierte vooral niet te makkelijk... Je bent zelf verantwoordelijk voor het bestrijden en verdelgen van ongedierte als mieren, vliegen, vlooien en zilvervisjes.

Hoe je dit doet?
Ongedierte is gek op rommel en etensresten. Zorg er dus voor dat je huis opgeruimd en schoon blijft. Leeg regelmatig je vuilnisbak en doe 'm goed dicht. Laat geen eten rondslingeren. En voer geen vogeltjes vanaf je balkon of in je tuin. Ook duiven en ratten vinden dat lekker en die wil je nou net niét voeren. Heb je huisdieren? Behandel dan je huis en je huisdieren regelmatig tegen vlooien.

Wanneer roep je hulp in?
Heb je last van wespen, ratten, muizen, bijen, steenmarters of eikenprocessierups? Geef dit dan door via je MijnDomijn account. Dit doe je in het zelf regelen scenario ‘reparatie doorgeven’. Je geeft aan in welke ruimte je last hebt van ongedierte én natuurlijk om welk soort ongedierte het gaat. Kan of mag je het ongedierte niet zelf bestrijden? Dan zorgen wij ervoor dat een specialist contact met je opneemt.

a a