Urgentie

Wij werken met een lotingssysteem. Zo maakt iedereen evenveel kans op een woning. Wel zo eerlijk, toch? Hoe vaker je reageert, hoe meer kans je hebt op een woning. We werken dus niet met urgentie. Maar we hebben met een aantal partijen afspraken gemaakt. In heel bijzondere gevallen kan een woning dan zonder loting worden verhuurd. Hoe dat zit lees je onder de vraag 'Kan ik urgentie aanvragen?'

Veel gevraagd over Urgentie

Kan ik urgentie aanvragen?

Nee, dat kan niet. Wij werken namelijk met een lotingssysteem. Zo maakt iedereen evenveel kans op een woning. Wel zo eerlijk, toch? Hoe vaker je reageert, hoe meer kans je hebt op een woning.

Ben je dringend op zoek naar een woning?
Reageer dan zoveel mogelijk. En doe dat ook bij andere woningcorporaties in de buurt. Dat maakt de kans dat je een fijn (t)huis krijgt natuurlijk veel groter. 

Schakel geen hulp in om urgentie aan te vragen
Er zijn organisaties die zeggen dat ze (tegen betaling) kunnen helpen met het recht op urgentie. Hierdoor zou je sneller een sociale huurwoning toegewezen krijgen. Dat klinkt natuurlijk heel mooi. Maar omdat wij geen urgentieregeling hebben heeft het geen zin om zo’n organisatie in te schakelen. Doe dat dus ook niet. Het zou namelijk jammer zijn dat je hier geld voor betaalt en er niks voor terug krijgt. Want ook als je zo'n organisatie inschakelt kom je niet in aanmerking komt voor urgentie. 

Best een verhaal hè? In dit artikel van de Woonbond kun je nog eens rustig nalezen hoe het zit. 

Bijzondere gevallen
We hebben met een aantal partijen afspraken gemaakt. In heel bijzondere gevallen kan een woning dan zonder loting worden verhuurd. Maar dat gebeurt echt alleen in heel bijzondere situaties. De woning is dan onderdeel van de hulpverlening. En er moet een duidelijk plan en doel liggen. Een scheiding of relationele problemen vallen daar, hoe vervelend ook, niet onder. 

Voor mensen woonachtig in Losser kunnen andere regels gelden vanuit de gemeente urgentieverordening. Klik hier voor meer informatie. 

a a