Nieuwbouw - De Lange School

Begin 2022 leveren wij een appartementencomplex op vlak bij het centrum van Losser: De Lange School.

De zestien appartementen in het complex hebben allemaal twee slaapkamers, een balkon en een berging op de begane grond. In het gebouw is een lift aanwezig. Het gelijkvloers wonen, de lift én de ligging vlak bij het centrum maken De Lange School heel geschikt voor senioren. Daarom krijgen 65-plussers uit de gemeente Losser ook voorrang bij de verhuur.

Onderaan deze pagina vind je de verhuurbrochure met plattegronden en meer informatie.

Appartementen ‘De Lange School’
De Stichting Historische Kring Losser heeft zich verdiept in de geschiedenis van het stuk grond waar het appartementencomplex komt te staan. In 1893 werd hier een school met de naam Dorp I geopend. De inwoners van Losser noemden het gebouw ‘De Lange School’. Een prachtige naam voor het nieuwe complex dat hier komt te staan!

Wij vinden het belangrijk dat bewoners met verschillende inkomens en vermogen hier een thuis kunnen vinden. Daarom wordt voor een aantal appartementen de huur aangepast. Én wij maken voor vier appartementen een uitzondering op de verhuurregels. We zoeken hiervoor bewoners met een relatief laag inkomen, maar mét vermogen. Tot begin maart was het mogelijk om, indien je aan de voorwaarden voldeed, te melden voor deze vier woningen.

Twee huurprijzen
Bouwkosten voor nieuwbouw zijn tegenwoordig torenhoog. Zó hoog dat bouwen voor sociale verhuur bijna niet meer mogelijk is. Om hier iets aan te doen besloten wij met Dura Vermeer Bouw Hengelo een nieuwe, duurzame én betaalbaardere manier van bouwen te ontwikkelen. De Lange School is hier het eerste project van. Maar zelfs met deze nieuwe manier van bouwen, valt de kale huurprijs van €750,- in de hogere huurprijscategorie. Om alle woningzoekenden een kans te geven, óók mensen met een relatief lager inkomen, verlagen wij de kale huurprijs van acht appartementen naar €633,-. Half april worden acht appartementen in de lagere huurprijscategorie en drie appartementen in de hogere aangeboden via ons verhuursysteem. Eén appartement wordt voorlopig nog niet verhuurd, deze wordt na oplevering een aantal maanden door Dura Vermeer gebruikt om de nieuwe manier van bouwen en de installaties te monitoren.

Planning
Voor de zomervakantie 2021 wordt gestart met de fundering. Na de zomervakantie starten de bouwwerkzaamheden van het complex. De appartementen worden op een vernieuwende manier gebouwd. Het bouwsysteem wordt in de fabriek voorbereidt en op het terrein in elkaar gezet. De bouwtijd is daardoor korter dan bij de traditionele manier van bouwen.

Het is de bedoeling dat de appartementen in januari 2022 worden opgeleverd.

Klik hier om de verhuurbrochure te openen.

In één oogopslag

Plaats
Losser
Aanbod
Huur
Type
Nieuwbouw
Aantal eenheden
16
Verkoper/verhuurder
Domijn
a a