Opgeleverd - De Lange School

Begin 2022 leverden wij een appartementencomplex op vlak bij het centrum van Losser: De Lange School

De zestien appartementen in het complex hebben allemaal twee slaapkamers, een balkon en een berging op de begane grond. In het gebouw is een lift aanwezig. Het gelijkvloers wonen, de lift én de ligging vlak bij het centrum maken De Lange School heel geschikt voor senioren. Daarom krijgen 65-plussers uit de gemeente Losser ook voorrang bij de verhuur.

Onderaan deze pagina vindt u de verhuurbrochure met plattegronden en meer informatie.

Appartementen ‘De Lange School’
De Stichting Historische Kring Losser heeft zich verdiept in de geschiedenis van het stuk grond waar het appartementencomplex komt te staan. In 1893 werd hier een school met de naam Dorp I geopend. De inwoners van Losser noemden het gebouw ‘De Lange School’. Een prachtige naam voor het nieuwe complex dat hier nu staat!

Twee huurprijzen
Bouwkosten voor nieuwbouw zijn tegenwoordig torenhoog. Zó hoog dat bouwen voor sociale verhuur bijna niet meer mogelijk is. Om hier iets aan te doen besloten wij met Dura Vermeer Bouw Hengelo een nieuwe, duurzame én betaalbaardere manier van bouwen te ontwikkelen. De Lange School is hier het eerste project van. Maar zelfs met deze nieuwe manier van bouwen, valt de kale huurprijs van €750,- in de hogere huurprijscategorie. Om alle woningzoekenden een kans te geven, óók mensen met een relatief lager inkomen, verlagen wij de kale huurprijs van acht appartementen naar €633,-.

Wij vinden het belangrijk dat bewoners met verschillende inkomens en vermogen hier een thuis kunnen vinden. Voor vier appartementen maakten wij een uitzondering op de verhuurregels. De corporatie zocht hiervoor bewoners met een relatief laag inkomen, maar mét vermogen. Tot begin maart 2021 was het mogelijk om, indien men aan de voorwaarden voldeed, te melden voor deze vier woningen.

Alle beschikbare appartementen zijn ondertussen verhuurd.

Klik hier om de verhuurbrochure te openen.