Opgeleverd - Tiny houses Robsonterrein

Op het Robsonterrein in Enschede doen we iets bijzonders. We creëren een plek waarin een creatief, duurzaam, groen en betaalbaar leefklimaat centraal staat. Het Robson aan de Blekerstraat is een bijzonder stukje Enschede. De afgelopen maanden is er al veel gebeurd op het terrein. Nu de voormalige Robsonfabriek is omgetoverd tot een creatieve broedplaats, is het terrein ernaast aan de beurt. Er komt een gemêleerde woonwijk met ruimte voor groen, een wijkmoestuin én tiny houses!

Over de tiny houses
Tiny houses zijn in trek: minimalistisch wonen is het nieuwe wonen. In de tiny houses wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte. Er is een woon-, slaap- en kookgedeelte en een aparte badkamer. Een volwaardige woning op 27 m2! Ook aan het milieu is gedacht. De tiny houses zijn circulaire woningen: er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Zo komen we samen een stapje dichter bij een duurzamere wereld. Benieuwd hoe zo'n tiny house er van binnen uit ziet? Hieronder zie je een plattegrond:

 

Tiny houses op het Robson: werken en wonen op loopafstand
We willen het graag mogelijk maken om wonen, ontmoeten én werken te combineren. Het concept om een woonruimte naast een atelier te hebben bestaat nog niet in Enschede, terwijl hier wel vraag naar is. Op het Robsonterrein realiseren wij deze bijzondere combinatie! We verhuren drie tiny houses met een bijbehorend atelier in de inspirerende Robsonfabriek. Een perfecte plek om te wonen én werken dus.