Huur opzeggen

Ik wil de huur opzeggen als:

Je wil de huur opzeggen. Heb je nog wat uitleg nodig? Geen probleem. We hebben een handig filmpje over het opzeggen van de huur.

Gerelateerde vragen

Wanneer kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

Je kan op ieder moment van de dag je huur opzeggen via MijnDomijn. Langskomen om de huur op te zeggen mag natuurlijk ook, maar houd dan wel even rekening met onze openingstijden. Je hebt ten minste een maand opzegtermijn. Maar hoe eerder je opzegt, hoe meer tijd en rust je hebt om je verhuizing te regelen. 

De laatste dag van het contract mag alleen niet vallen op een feestdag en/of in het weekend. Is dat wel zo? Dan schuift de laatste dag van het contract door tot de eerste 'normale' werkdag. Natuurlijk betaal je alleen huur voor de dagen dat je contract nog loopt.

Meer over dit onderwerp

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

Heel gemakkelijk! Via MijnDomijn kun je zelf én wanneer jij wil de huur opzeggen. Natuurlijk mag je ook langs komen bij één van onze kantoren. Houd je dan wel even rekening met onze openingstijden? Zeker weten dat je direct aan de beurt bent? Maak dan eerst even een afspraak door ons te bellen via 053 - 209 2 209

Meer over dit onderwerp

Kan ik spullen laten overnemen door de nieuwe huurder?

Algemeen

Het is natuurlijk heel fijn voor het milieu én voor de nieuwe huurder dat er spullen mogen achterblijven in de woning. We kunnen helaas niet garanderen dat je altijd spullen kan (laten) overnemen. Soms voeren we onderhoud uit aan een woning waardoor overname niet mogelijk is. En ook komt het voor dat de nieuwe huurder de woning pas voor het eerst ziet als de woning al helemaal leeg is opgeleverd.

Vertrek jij uit de woning? Dan bespreek je tijdens de voorcontrole met de opzichter wat de mogelijkheden zijn.

Als jullie spullen van elkaar kunnen overnemen, dan spreken jullie dat daarna samen verder af. Domijn is geen partij in de overname van spullen. Jullie zijn dan ook zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de afspraken. Domijn is hier dus niet aansprakelijk voor.

Meer over dit onderwerp

Huur opzeggen bij overlijden

Algemeen

Helaas kan het gebeuren dat je met een overlijdenssituatie te maken krijgt. Als iemand in je omgeving overlijdt, is dat een ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Als nabestaande moet je dan veel regelen. Ook het opzeggen van de huurovereenkomst. We begrijpen dat dit geen normale huuropzegging is en dat je misschien nog een aantal vragen hebt. Stel deze vragen gerust. Je kan ons hiervoor telefonisch bereiken op 053 - 209 2 209.

Je kan op twee manieren de huur opzeggen:

  1. Via MijnDomijn is het mogelijk om de huur op te zeggen voor een overledene. Je kan hiervoor inloggen met de postcode en het huisnummer van zijn/haar adres. Klik op het icoontje 'huur opzeggen' om te beginnen met de opzegging.
  2. Je kan ook het formulier 'huur opzeggen' invullen. Het ingevulde en ondertekende formulier mag je, samen met een akte van overlijden, naar ons terugsturen. Dit kan naar ons postadres of naar ons e-mailadres.

Erfenis 

Bij het eventueel verwerpen of weigeren van de erfenis vragen we ook om een verklaring van verwerping. Wil je meer weten over of en hoe je een erfenis moet aanvaarden of verwerpen? Kijk dan eens op deze website voor duidelijke informatie en een handig filmpje.

Inwonende kinderen boven de 18

Ben je boven de 18 en woonde je in bij je ouder(s)? In deze emotionele periode komt er veel op je af. We zorgen er altijd voor dat je in een passende huurwoning kunt wonen. We kijken samen met jou naar een oplossing die past bij jouw situatie, dat is altijd maatwerk. Zit jij in deze verdrietige situatie? Neem contact met ons op zodat we met je mee kunnen denken.

Meer over dit onderwerp

Ik heb de huur opgezegd. En nu?

Algemeen

We hopen natuurlijk dat je fijn hebt gewoond in jouw (t)huis. Nu je gaat verhuizen moet je aan een hoop dingen denken. Ook aan het opleveren van de woning waar je nu woont. Daarom vind je hier een handige checklist (voor de Engelse versie klik hier). Alles afgevinkt? Dan ben je klaar om te gaan.  

Om je een handje te helpen zetten we nog even alles op een rijtje:

In goede staat, schoon en leeg opleveren
In de checklist lees je wat wij hiermee bedoelen. Gebruik deze lijst goed zodat je jouw woning netjes achterlaat. Zo voorkom je dat je de kosten moet betalen die wij moeten maken voor schoonmaken of herstellen.

Voorcontrole
Tijdens de voorcontrole bespreken we hoe je de woning moet opleveren. Ook kijken we of er misschien reparaties uitgevoerd moeten worden. De gemaakte afspraken tijdens de voorcontrole leggen we vast op het opnameformulier.

Bezichtiging
Soms plannen we vast een bezichtigingsafspraak. We komen dan met maximaal drie kandidaten de woning bekijken. Misschien wordt jouw woning wel het nieuwe droomhuis van één van hen. 

Eindcontrole
Tijdens de eindcontrole bekijken we of de woning schoon en netjes is en of er niets kapot is. Is niet alles hersteld zoals afgesproken? Dan betaal jij de kosten die wij hiervoor moeten maken. Dat wil je natuurlijk niet, dus zorg ervoor dat je alles netjes oplevert. Benieuwd wat het kost als je het niet doet? Dat zie je in de tarievenlijst.

Aan het eind van de eindcontrole geef je je sleutels mee aan de mutatieopzichter. En dan… dan is het tijd om nog één keer achterom te kijken en de deur voor de laatste keer achter je dicht te trekken.

Meer over dit onderwerp