17
feb.

Hoera! Domijn bestaat 100 jaar

Domijn is jarig. Een mijlpaal die we graag willen vieren met onze huurders, relaties en medewerkers. Een echt feestje zit er (nog) niet in vanwege corona. Maar we staan er wel uitgebreid bij stil en organiseren dit jaar verschillende leuke activiteiten.

Een stukje geschiedenis
Op 17 februari 1921 werd woningcorporatie Domijn ´geboren´ en vastgelegd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De corporatie werd in 1999 een juridische samenvoeging van de Enschedese woningcorporaties De Eendracht, Eigen Haard en Patrimonium. In 2007 sloten ook Stichting Woningbelangen Losser (SWL) en Woningstichting Lucht en Licht Haaksbergen zich aan bij Domijn. Tegenwoordig biedt de corporatie ruim 30.000 huishoudens een thuis. Haar medewerkers zetten zich hier dagelijks met hart en ziel voor in.

Een mijlpaal die gevierd wordt
In dit bijzondere feestjaar wilde Domijn haar huurders, relaties en medewerkers extra in het zonnetje zetten. Maar vanwege alle coronamaatregelen stelt de corporatie dat nog even uit. Wilma van Ingen, directeur-bestuurder: ¨Een groot feest zit er niet in, maar dat betekent niet dat we dit jubileum zomaar aan ons voorbij laten gaan. Onze social mediakanalen en website staan deze maand in het teken van onze verjaardag, met leuke weetjes en acties. Ook onthullen we ons feestelijke 100-jaar logo.¨

Huurders in het zonnetje
Ook voor huurders staat er nog iets leuks op het programma. Zo krijgen zij in maart een 100-jaar Domijn magazine met mooie huurdersverhalen en leuke winacties! Wilma: ¨Corona gooit nu natuurlijk roet in het eten. Maar we hopen dat we eind van het jaar alsnog samen ons jubileum kunnen vieren met hen. Ook willen we een aantal huurders nog extra in het zonnetje zetten. Wat ik alvast kan verklappen, is dat we dit doen met een knipoog naar 100 jaar.¨

Aandacht voor samenwerkende partijen
We werken veel samen met andere maatschappelijke partijen. Wilma:¨ Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn het is om samen op te trekken, elkaar te inspireren en te versterken. Dat doen we natuurlijk met één gezamenlijk doel: onze huurders een fijn thuis bieden. We zien en spreken elkaar nu vooral digitaal. Maar ik hoop dat we later dit jaar ook nog eens uitgebreid stil kunnen staan bij 100 jaar Domijn.

Zonder harde werkers geen Domijn
Bij Domijn werken ruim 220 mensen. Wilma: ¨In de afgelopen jaren zag ik dat onze collega´s er trots op zijn om bij Domijn te werken. Onze organisatie voelt als een warm bad, waar mensen dagelijks de schouders eronder zetten voor onze huurders. Dat doen ze met veel passie en dat stralen ze uit! En daar wil ik hen van harte voor bedanken. Samen taart eten zit er nu niet in, maar uiteraard houden we dat nog te goed!"

a a