Meer dan adviesrecht voor huurdersvereniging bij huurverhoging

De 3 huurdersverenigingen kwamen met een gezamenlijk advies
‘Leg de zwaarste verhoging bij huurders met de laagste huur en inkomens.’ Lambert van Strik van huurvereniging Haaksbergen vertelt hierover: “Dit model voelt misschien gek. Maar deze groep krijgt de meeste tegemoetkomingen. En die lossen de verhoging deels weer op. De middengroep heeft het nu het moeilijkst. Want deze groep komt nergens voor in aanmerking. Ze betalen in verhouding een forse huur en krijgen geen toeslagen. Met dit model ga je de pijn het beste verdelen.”  Aloys Veekamp, van stichting Huurdersbelangen Losser vult aan: “de huurders met het energielabel E-F-G krijgen dit jaar geen huurverhoging. We vinden het belangrijk dat we deze groep huurders ontzien, nu de energieprijzen zo extreem hoog zijn.”

Leen Huisman van Huurdersvereniging Bewonersrijk Enschede vertelt: “We hebben het nieuwe model voorgelegd aan huurders. Dit werd goed ontvangen. Er is begrip onder onze huurders voor dit model.”

Ook geven de 3 huurdersverenigingen aan dat een huurverhoging nooit goed uitkomt. “Maar het is écht noodzakelijk. Om woningen goed te onderhouden, te verduurzamen én nieuw te bouwen.”

Belangrijke beslissingen nemen we samen met onze huurders
Onze goede samenwerking over de huurverhoging met de 3 huurdersverenigingen vinden we heel waardevol. En zeker voor herhaling vatbaar!