20
mei.

Nieuwe wending | Een stap dichter bij een fijn (t)huis

“De computerzaak van mijn vriend en mij ging een aantal jaar geleden failliet. We kwamen in financiële problemen en daardoor woonden we al een tijdje in een chalet op de camping. Maar omdat we daar niet meer permanent mochten wonen, reageerde ik op heel veel woningen.”

Denise vertelt hoe ze hoe ze een tweede kans kreeg. “Ik was ook zwanger van mijn tweede kind. Dus we hadden ook écht een groter huis nodig. Ik vroeg bij corporaties om urgentie, maar gezinsuitbreiding is geen reden voor urgentie.

Omdat ik op een gegeven moment geen licht meer aan het eind van de tunnel zag, trok ik de stoute schoenen aan en meldde ik me via een wijkcoach van de gemeente aan bij WoonStAP. Toen ging het balletje rollen.” “In het begin was er veel mailcontact. En zat ik met 9 verschillende mensen om tafel. Ik was best zenuwachtig hoor. De vraag die mij werd gesteld, was: waarom zouden we je moeten helpen? Mijn antwoord was dat ik er echt alles aan wilde doen om onze financiële problemen uit het verleden op te lossen. Onze huurachterstand losten we vervolgens op door hulp te vragen bij de Stadsbank. Maar ook door keihard te werken. Daardoor konden we tot een betalingsregeling komen.”

Vlak voor kerst 2019 was er een woning beschikbaar waar Denise voor in aanmerking kwam. “Ik was zo benieuwd, dus mijn vriend en ik zijn er direct naartoe gereden. Het bleek een eengezinswoning op de hoek van de straat. We hadden er direct een heel goed gevoel bij.” Die woning bevalt goed, vertelt Denise. “Het is heel fijn, zeker met twee kinderen. “Onze situatie is heel stabiel nu. Ik ben heel blij dat we nooit bij de pakken zijn gaan neerzitten. We hebben allebei een baan. En ik heb zelfs een vast contract gekregen! Ik ben WoonStAP en vooral Domijn dankbaar dat ze ons het vertrouwen hebben gegeven. Uiteraard waren er wel voorwaarden, maar daar houden we ons graag aan.”

De tip van Denise voor mensen die het financieel lastig hebben: “Doe er alles aan om een regeling te treffen. Mail of vraag naar de mogelijkheden als je de huur niet kunt betalen. En blijf in contact met de woningcorporatie. Vaak is er best veel mogelijk.”

a a