06
sep.

Start sloop woningen aan ’t Kempke in Haaksbergen

We geven deze week het startsein voor de sloop van de eerste 48 woningen aan ’t Kempke in Haaksbergen. Uitvoerende partij Dusseldorp pakt de sloop circulair aan. Dat betekent dat zoveel mogelijk materialen uit de gesloopte woningen opnieuw gebruikt kunnen worden. Daarnaast neemt Dusseldorp een aantal maatregelen zodat de omwonenden zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden. In 3 fasen worden in totaal 96 woningen gesloopt. Na de sloop bouwen we in totaal 40 betaalbare en duurzame woningen terug. Waar bewoners straks fijn kunnen wonen en leven in een groene omgeving.

Zoveel mogelijk materialen een tweede leven geven
De keuze voor Dusseldorp als partner voor de sloop is heel bewust gemaakt. Want net als wij zet het bedrijf zich actief in om zuinig met grondstoffen om te gaan. Om zo het milieu te sparen. En dat betekent dat zoveel mogelijk materialen van de afgebroken woningen een tweede leven krijgen. 1-op-1 in nieuwe bouwprojecten. Of als dat niet lukt, als grondstof voor nieuwe producten. Dusseldorp heeft veel ervaring met deze circulaire manier van slopen. En bouwde al een netwerk op van afnemers die de sloopmaterialen een goede, nieuwe bestemming geven. Voor een aantal materialen uit de te slopen woningen aan ’t Kempke hebben zij zelfs nu al een nieuwe bestemming gevonden!

Maatregelen om overlast voor omwonenden te beperken
Dusseldorp stelde ook maatregelen voor om de omwonenden zoveel mogelijk overlast van de sloopwerkzaamheden te besparen. Een tweede goede reden voor ons om voor deze partij te kiezen.

Zo zorgt Dusseldorp er bijvoorbeeld voor dat omwonenden voordat de werkzaamheden starten goed weten wat er gaat gebeuren. En wanneer zij de werkzaamheden kunnen verwachten. Daarnaast is er tijdens het hele project  speciaal voor omwonenden een omgevingsmanager beschikbaar. Die beantwoordt vragen en zoekt een oplossing als er klachten zijn. Ook zorgt de sloper voor een aan- en afvoerroute waar het bouwverkeer zo min mogelijk overlast geeft.

Sloop in drie fases
De woningen worden niet in één keer gesloopt. Maar dat gebeurt in drie fases. Dit kwartaal wordt gestart met de sloop van de eerste 48 woningen. In zowel fase 2 en 3 worden vervolgens 24 woningen afgebroken. Zodra de laatste bewoners uit deze woningen zijn vertrokken, volgt zo snel mogelijk de sloop.

'Oude’ bewoners keren terug naar een duurzaam en groen ’t Kempke
12 bewoners keren uiteindelijk terug naar een nieuwe woning aan ’t Kempke. Zij verhuizen terug naar een duurzame, groene straat met betaalbare, sociale huurwoningen. Er worden 40 woningen teruggebouwd: 20 appartementen en 20 beneden- en bovenwoningen. De nieuwbouwwoningen die nog beschikbaar zijn, worden op een later moment te huur aangeboden via domijn.nl.

Alle woningen van Domijn op ’t Kempke zijn straks volledig elektrisch. Door zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn de woningen bovendien energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én voor de energierekening. Win-win! Ook komt er veel groen in de straat. Fijn om in te wonen. Maar ook goed tegen hittestress in de zomer. En om bij hevige regenbuien het water op te vangen, langer vast te houden en zo weer droogte tegen te gaan. Dit is een vorm van klimaatadaptief bouwen.

a a