02
jun.

Vanaf 1 juli 2020 krijgen Haaksbergenaren van 65+ voorrang bij de verhuur. Inwoners van Buurse en Sint Isidorushoeve krijgen dorpsvoorrang.

Eind vorig jaar gingen we met onze huurders in gesprek tijdens een bewonersavond. Het was een goed gesprek waarbij we waardevolle tips, maar ook huiswerk kregen. Hiermee gingen we aan de slag, met als resultaat: vanaf 1 juli 2020 krijgen Haaksbergenaren van 65+ voorrang bij de verhuur én dorpsvoorrang voor inwoners van Buurse en Sint Isidorushoeve.

In november 2019 organiseerden we samen met de Huurdersvereniging een ´Noaberavond´ in theater De Kappen. Tijdens deze drukbezochte avond gingen we uitgebreid in gesprek met onze huurders. Hierbij was de huisvesting van ouderen een belangrijk onderwerp. Als je een dagje ouder wordt, is het onderhouden van een huis met een tuin een steeds grotere klus. Oudere huurders willen daarom graag verhuizen naar bijvoorbeeld een gelijkvloers appartement. Maar door de woningloting met gelijke kansen voor iedereen, vissen mensen nog wel eens achter het net bij het vinden van een woning in het dorp.

Meer kansen voor 65-plussers in gemeente Haaksbergen
Lucas Fransen, Manager Wonen: ¨Tegenwoordig moet je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dus, als je een dagje ouder wordt is het verstandig om op tijd na te denken over de toekomst. Kun je nog in je huidige woning blijven wonen? Of is het handig om nu al te verhuizen? We willen graag dat ál onze huurders een fijn thuis hebben. Voor veel mensen is dat in hun eigen, vertrouwde dorp. Daarom komen we de Haaksbergse 65-plussers die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning graag tegemoet en krijgen zij per 1 juli 2020 voorrang bij de woningverloting.¨

We selecteerden 184 woningen waar de 65-plussers met voorrang op kunnen reageren. Het gaat om de appartementen aan de Zeedijk, Dr. Prinsstraat, Hofland, Eijssinkshof, Sterrebosch en de Hofferie 3&4. Het zijn allemaal appartementen die geschikt zijn voor ouderen. Alles is gelijkvloers en de appartementengebouwen hebben een lift. Als er géén 65-plusser uit gemeente Haaksbergen reageert op bovenstaande woningen, gaan ze mee in de normale loting en maken alle woningzoekenden kans.

In eerste instantie geldt deze voorrangsregeling voor vijf jaar. Daarna bekijken we of voorrang nog nodig is of niet.

Dorpsvoorrang voor inwoners van Buurse en De Hoeve
Tijdens de bewonersavond werden er ook zorgen geuit over Buurse en Sint Isidorushoeve. We hebben een beperkt aantal sociale huurwoningen in deze kerkdorpen. Voor deze kleine buurschappen is het erg belangrijk dat ze (eigen) inwoners behouden. Daarom krijgen inwoners van deze dorpen vanaf 1 juli 2020 ook voorrang bij de woningverloting.

a a