08
feb.

Veel belletjes & tips bij vrieskou

Brr. Het sneeuwt en vriest. En dat maakt dat we vandaag veel extra belletjes binnenkrijgen. We doen ons best om je waar het kan te helpen. En we vragen wat begrip; soms kan het zijn dat je wat langer aan de lijn hangt dan je van ons gewend bent. Hieronder lees je nog een aantal tips voor je huis.

Bel GEAS bij een cv-storing
Doet de verwarming het niet of geeft je cv-ketel een storing aan? Neem dan contact op met GEAS Energiewacht via 053-8528500 of via www.geas.nl. Hopelijk zit je er dan snel weer warmpjes bij.

Heb je een boiler met een onderhoudscontract bij Feenstra? Dan mag je natuurlijk contact opnemen met Feenstra via 053-4312091.

Zet de verwarming op minimaal 15 graden
Laat de verwarming in huis op minimaal 15 graden staan in alle kamers en ruimtes. Zo weet je zeker dat de waterleidingen niet bevriezen. 

Sluit je buitenkraan af
Vergeet niet om een eventuele buitenkraan af te sluiten zodat ´ie  niet bevriest. Dit doe je door de tussenkraan dicht te draaien. Is er geen tussenkraan? Pak dan de buitenkraan goed in met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic of een handdoek.

Ga tocht bij deuren en ramen tegen
Met deze windkracht kan het zijn dat je tocht voelt bij deuren en ramen. Daar is bij dit weer weinig aan te doen. Maar je kunt er natuurlijk wel wat kleden of handdoeken voor leggen, waardoor de kou beter buiten blijft.

En let er bij het naar binnen en buiten gaan op dat er geen sneeuw onder het deurkozijn komt. Dit kan bevriezen waardoor de deur moeilijk weer opengaat.

Veeg de galerij en stoep schoon en strooi zout
Als huurder ben je er zelf verantwoordelijk voor om je stoep of galerij sneeuwvrij te maken en houden. Woon je in een appartementencomplex? Dan hebben wij ervoor gezorgd dat er strooizout klaarligt (in de werkkast). Ben je slecht ter been? Dan is er vast een buurman of -vrouw die even wil helpen.

Ondanks de kou hopen we dat je ook nog van dit mooie winterweer kunt genieten! Veel plezier in de sneeuw!

a a