04
dec.

Domijn vervangt uit voorzorg alle AGPO Ferroli cv-ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux

Een tijdje geleden was het in het nieuws: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwde over de veiligheid van cv-ketels van het merk Agpo Ferroli. De typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux geproduceerd vóór 2011, lopen volgens de NVWA mogelijk risico op oververhitting.

Geen zorgen voor bewoners
Jan ter Linde, afdeling Vastgoed, vertelt er meer over. “Geas Energiewacht voert al sinds 2007 aanvullend onderhoud uit op deze cv-ketels. Zij herkennen zich daarom gelukkig niet in de problemen die in het TV programma Kassa worden genoemd. Bewoners hoeven zich dus geen zorgen te maken! 


Beveiliging voor cv-ketels
De NVWA heeft naar aanleiding van deze uitzendingen een onderzoek ingesteld. Gezien de leeftijd van de cv-ketels zal een groot deel aan vervanging toe zijn. Voor de cv-ketels die nog in gebruik zijn, moet AGPO de bewuste ketels (laten) voorzien van een thermische beveiliging. De cv-ketel schakelt dan direct uit wanneer het omhulsel van de wisselaar te heet wordt.

Cv-ketels worden vervroegd vervangen
Wij doen het liever anders. Voordat op alle ketels een thermische beveiliging zit, ben je al gauw een jaar verder. En dat terwijl de meeste toestellen al aan het einde van de technische levensduur zijn. Een korte termijn oplossing dus. Wij gaan voor een lange termijn oplossing en vervangen nu al alle 1823 cv-ketels van bovenstaande typen.


Huurders hoeven zelf geen contact op te nemen
We proberen in 2020 alle 1823 toestellen vervroegd te vervangen. Vanaf begin volgend jaar benaderen we alle bewoners van de woningen met één van de bovengenoemde typen cv-ketels. Bewoners hoeven hiervoor geen contact met ons of Geas op te nemen. Geas belt alle bewoners om een afspraak te maken voor het vervangen van de cv-ketel. 

a a