20
jan.

INDU-ZERO consortium partners op bezoek in Enschede

We houden ons al sinds 2008 bezig met energiezuinig bouwen en het verduurzamen van onze bestaande woningen. Omdat we het belangrijk vinden om onze huizen voor 2050 CO2 neutraal te renoveren werken we mee aan het project INDU-ZERO. Dit project heeft als doel om 22 miljoen huizen in Europa betaalbaar te verduurzamen.

Bijeenkomst INDU-ZERO in Enschede
De deelnemers van het project INDU-ZERO zijn tot en met woensdag te gast in Enschede, zowel bij ons als bij het Saxion. Samen met 30 mensen uit 6 verschillende landen werken we aan het ontwerp van een fabriek. Een fabriek die 15.000 duurzame én betaalbare renovatiepakketten per jaar moet gaan leveren. Zo’n renovatiepakket bestaat uit een gevel of een dak met allemaal duurzame installaties zoals zonnepanelen en ventilatiesystemen. Dit pakket kan als een soort jas over het huis geplaatst worden.

Bijdrage aan een duurzamere wereld
Wij zijn de enige Europese woningcorporatie die zich heeft aangesloten bij het project. We delen tijdens de sessies onze kennis over hoe zo’n renovatiepakket eruit moet komen te zien. Daarnaast worden de pakketten getest op drie van onze woningen. Op deze manier willen we bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd de woonlasten voor onze huurders zo laag mogelijk houden.

a a