16
jan.

Meer mensen hebben recht op huurtoeslag

Goed nieuws voor mensen die door een kleine stijging van het inkomen bang zijn om hun huurtoeslag kwijt te raken. Vanaf 1 januari van dit jaar kijkt de Belastingdienst ruimer naar de maximale huurtoeslaggrenzen. Als het salaris omhoog gaat, vervalt de huurtoeslag niet meer direct, maar wordt ´ie geleidelijk lager.

Doordat de overheid de regels heeft veranderd, hebben bijna 115.000 huishoudens in 2020 wél recht op huurtoeslag terwijl zij dit in 2019 niet hadden. In plaats van er op vooruit te gaan door een mooie salarisverhoging, gingen deze huurders er op achteruit: de huurtoeslag ging direct naar nul. Een voorbeeld: een huurder (eenpersoonshuishouden) met een inkomen van €22.702,- en een huur van €607,- kreeg in 2019 geen huurtoeslag omdat ´ie € 2 boven de grens zat. In 2020 heeft deze huurder recht op €147,- huurtoeslag per maand.

Bereken wat dit voor u betekent
Benieuwd of u in 2020 recht hebt op huurtoeslag? Bereken het via de rekenhulp van de Belastingdienst op: https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/


Krijgt u nu al huurtoeslag en blijft uw inkomen gelijk? Dan verandert er niets. 

a a