Nieuwbouw Lelie-, Iris- en Hyacinthstraat feestelijk afgerond met bewoners en betrokkenen

Het feest begon rond 16.00 uur in de Leliestraat. Lucas Fransen, manager Wonen bij Domijn, trapte af. Alle leden van de bewonerscommissie ontvingen van ons een boeket bloemen voor hun inspanningen. Anja Prins, wethouder gemeente Losser blikte kort terug op de afgelopen jaren. Na het officiële deel was er tijd voor een gezellig hapje en drankje.

 

Terugkerende bewoners in groene ruim opgezette wijk
In 2014 werden de plannen voor de wijkvernieuwing van de Lelie- en Irisstraat gepresenteerd: een groene, ruim opgezette wijk met moderne en duurzame woningen, met een goede combinatie van groen, recreatie- en parkeergelegenheid. De nieuwbouw werd in drie fases gerealiseerd. Huurders die al in de Lelie-, en Irisstraat woonden kregen vanwege de sloop van hun oude woning voorrang op de nieuwbouwwoningen. Alle 36 bewoners die belangstelling hadden om terug te keren, kregen een plekje in hun vertrouwde buurt. Het resultaat is een mooie vernieuwde buurt in Losser waar de bewoners trots op mogen zijn. De gemeente Losser maakt de wadi in de buurt nog af, hier wordt een herdenkingsboom geplaatst voor een zeer betrokken maar ondertussen overleden buurtbewoner.

Betrokken bewonerscommissie
Wij vinden het belangrijk dat mensen zich fijn en thuis voelen in hun woning én wijk. Daarom nodigden we bewoners regelmatig uit om mee te denken en te praten over de invulling van de buurt. De bewonerscommissie heeft hier gehoor aan gegeven en veel tijd en energie in het traject gestoken. Ella Schepers, voorzitter bewonerscommissie Lelie- en Irisstraat: “Alle betrokkenen zijn tijdens het hele proces met elkaar in gesprek gebleven over de wijkvernieuwing, natuurlijk levert dat af en toe strijd op maar samen hebben we er wat moois van gemaakt. Het is het eindresultaat dat telt en daar zijn we heel trots op”.