07
apr.

Oude CV-ketels (Agpo Ferroli) vanaf midden april vervangen

Vorig jaar was het in het nieuws: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwde over de veiligheid van cv-ketels van het merk Agpo Ferroli. De typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux geproduceerd vóór 2011. Gezien de leeftijd van deze cv-ketels is een groot deel aan vervanging toe. Voor de cv-ketels die nog in gebruik zijn, moet AGPO de bewuste ketels (laten) voorzien van een thermische beveiliging. De cv-ketel schakelt dan direct uit wanneer het omhulsel van de wisselaar te heet wordt.

Cv-ketels worden vervroegd vervangen
Zoals eerder aangegeven doen wij het liever anders. Wij gaan voor een lange termijn oplossing en vervangen vanaf midden april tot eind september alle 1823 cv-ketels van bovenstaande typen.

Huurders hoeven zelf geen contact op te nemen
Bewoners die zo´n ketel hebben, hoeven hiervoor geen contact met ons of Geas op te nemen. Zij ontvangen binnenkort een brief met alle informatie. Geas belt hen vervolgens voor een afspraak. Door de coronacrisis nemen we wel de nodige maatregelen, dus voldoende afstand. En we komen alleen bij mensen die geen klachten hebben. We vinden het namelijk wel belangrijk om deze werkzaamheden op korte termijn uit te voeren. Als iemand het echt niet prettig vindt in deze tijd, dan maken we een afspraak na de coronacrisis.

a a