07
apr.

Woningaanbod tijdens coronavirus

Je kunt je vast voorstellen dat samen een woning bezichtigen én je houden aan de regels van het RIVM niet heel goed samen gaan. Daarom hadden we tijdelijk wat minder woningen beschikbaar. We hebben hard gewerkt om het verhuurproces zo aan te passen dat het veilig is. Voor jou en voor onze collega’s. Er komen dan ook weer meer woningen online. Hieronder lees je hoe we nu werken.

Je kunt net als anders via MijnDomijn reageren op ons woningaanbod. Als je wordt ingeloot, ontvang je van ons een brief met de uitnodiging voor een bezichtiging. Hierin staat nog eens duidelijk uitgelegd hoe we werken tijdens de coronacrisis. Normaal gesproken bezichtigen we de woning met de drie kandidaten die zijn ingeloot. Nu krijg je de tijd om de lege woning in je eentje te bezichtigen. Een collega van Domijn is er om de deur voor je open te doen, maar hij of zij blijft buiten. Ook houden we ons altijd aan de regels van het RIVM. De belangrijkste regels zijn:

  • Heb je of heeft een van je huisgenoten gezondheidsklachten? Moet je bijvoorbeeld hoesten, niezen of heb je een verkoudheid of koorts? Blijf dan thuis en neem contact op met de consulent Wonen om de mogelijkheden te bespreken.
  • Kom met maximaal twee personen naar de bezichtiging.
  • We schudden geen handen en blijven telkens op anderhalve meter afstand van elkaar, dat zijn ongeveer twee armlengtes.
  • Was voor én na de bezichtiging je handen goed met water en zeep.

Alle maatregelen vind je op de website van het RIVM: https://bit.ly/3bUV4pp

Accepteer je de woning? Dan lever je jouw inkomensgegevens en de andere documenten die we nodig hebben, via de mail of per post bij ons aan. Daarna bellen we je voor een huuradviesgesprek. Is alles compleet en in orde? Dan kan je het huurcontract en het inkomensregistratieformulier tekenen, deze sturen we je digitaal of per post toe. En we ontvangen het ook graag op die manier terug. De eerste huur betaal je digitaal of (contactloos) per pin; het pinapparaat maken we na gebruik altijd meteen goed schoon.

Het opleveren van de woning doen we op veilige afstand. Onze collega wacht buiten terwijl je een rondje door de woning loopt. Daarna kan het klussen beginnen! Het is misschien even wennen maar we doen er alles aan je zo goed én veilig mogelijk te blijven helpen. Als je vragen hebt, kan je ons natuurlijk ook altijd bellen. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 17.30 uur via 0900 335 0 335.

a a