26
jul.

Plannen Wicher Nijkampstraat Enschede bekend

Vandaag presenteren wij samen met ontwikkelaar en bouwer Trebbe de plannen voor 12 portiekwoningen aan de Wicher Nijkampstraat in de wijk Stevenfenne. De duurzame woningen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Een type woning waar bij de corporatie veel vraag naar is. De woningen worden industrieel gemaakt. En ze maken deel uit van Nieuw Fenne. Een nieuwe, diverse buurt waar zowel betaalbare koop- als huurwoningen naast elkaar staan.

12 duurzame portiekflats voor één- of tweepersoonshuishoudens 
Dirk Roskam, projectleider Vastgoed: “We zien de behoefte aan huizen voor één- of tweepersoonshuishoudens toenemen. Deze appartementen zijn daarom een goede aanvulling op ons aanbod.” Er komen 8 portiekwoningen met een oppervlakte van 42m2. En 4 met een oppervlakte van 49 m2. Alle woningen krijgen één slaapkamer, een woonkamer met keuken en een separate badkamer.

De woningen zijn duurzaam, door onder andere optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een elektrische warmtepomp. Dat betekent lage energielasten en een hoog wooncomfort voor de toekomstige bewoners. De 12 portiekwoningen worden industrieel gebouwd door Trebbe en zijn ontworpen door Peters en Lammerink architecten. Het ontwerp is geïnspireerd op de architectuurstijl van de vijftiger jaren. Hierdoor sluiten de woningen goed aan op de bestaande omgeving.

Snelle bouw door geprefabriceerde gevels
De portiekwoningen worden industrieel gebouwd met Trebbe NieuwePortiek. De gebouwen krijgen geprefabriceerde gevels. Dit zijn kant-en-klare gevels met kozijnen en keramische steenstrips uit de fabriek. Zo kan er sneller gebouwd worden. En zijn er minder transporten van en naar de bouwplaats nodig. Dat betekent minder overlast voor de omwonenden. En minder belasting voor het milieu. Roskam: “Vanuit Domijn doen we graag ervaring op met deze vorm van industriële bouw.”

Over de verhuur
De bouw van de portiekwoningen gaat dit najaar van start. En de verwachting is dat de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2022 de sleutel krijgen. De toekomstige bewoners kunnen vanaf augustus reageren via www.domijn.nl. De woningen worden via loting verhuurd. De huurprijs wordt € 633,-* per woning. *prijspeil 2021

Nieuw Fenne in Stevenfenne
Hein Stooker, directeur bij Trebbe: “De 12 huurwoningen maken onderdeel uit van een nieuwe buurt; Nieuw Fenne. Dit wordt een mooie, nieuwe leefomgeving waar zowel betaalbare koop- als huurwoningen in het sociale segment worden gerealiseerd. Ik ben blij dat we samen met Domijn nieuwe woningen aan Enschede kunnen toevoegen en daarmee de doorstroming op gang kunnen helpen.”

In Nieuw Fenne zijn straks, naast de portiekwoningen, 20 complete, duurzame en betaalbare koopwoningen te vinden. De woningen zijn inmiddels verkocht. De bouw van deze woningen start dit najaar. Meer informatie: www.nieuwfenne.nl.

 

a a