Lees voor
07
mrt.

Woningen Thomas de Keyserstraat maken plaats voor nieuwbouw

Het stadsdeel Enschede-West wordt weer een stukje mooier! We bouwen er in 2020 ongeveer 55 nieuwe sociale huurwoningen. De concrete plannen werken we de komende tijd verder uit, maar de bewoners van de Thomas de Keyserstraat 93 tot en met 127 en 100 tot en met 194 zijn gisteravond bijgepraat. Deze 66 woningen worden namelijk gesloopt om plaats te maken voor nieuwe sociale huurwoningen. En we willen de bewoners natuurlijk ruim de tijd geven om te verhuizen.

Sinds november 2017 wisten de bewoners dat we onderzoek deden naar de toekomst van de woningen. Het besluit om te slopen en nieuw te bouwen maakten we na een zorgvuldige afweging van verschillende scenario’s. Daarin keken we niet alleen naar het hier en nu, maar ook naar de wensen en behoeften voor de toekomst. Dirk Roskam, projectleider: “De wijk is toe aan vernieuwing. Deze vernieuwing is al in gang gezet in andere delen van Stadsveld, zoals de appartementencomplexen en eengezinswoningen in de omgeving van het winkelcentrum. Wij willen een buurt met meer variatie in woningtypen, meer groen en met meer duurzame woningen, zodat die klaar zijn voor de toekomst!”.

Gesprekken met elke bewoner
Tijdens de informatiebijeenkomst informeerden we de bewoners over de plannen. Daarbij werd vooral stilgestaan bij wat dit voor de bewoners betekent en welke mogelijkheden er zijn. De aankondiging van de sloop van de woningen eind 2020 betekent niet dat de bewoners per direct moeten vertrekken. Verhuizen is ingrijpend genoeg, daarom geven we onze huurders voldoende tijd om op zoek te gaan naar een andere woning. We helpen de bewoners hier zo goed mogelijk bij. Zo krijgen ze de kans om terug te keren naar de nieuwbouw, krijgen ze voorrang op een andere woning en er wordt voor hen een sociaal plan vastgesteld, waarin zaken geregeld zijn zoals een verhuiskostenvergoeding. Onze collega's bezoeken de komende weken alle bewoners om hen uitgebreid te informeren en in alle rust individuele vragen te beantwoorden.

a a