13
nov.

Domijns Noaberavond groot succes

Tijdens de ‘Noaberavond’ van woningcorporatie Domijn op dinsdagavond 12 november gingen zo’n 300 huurders met elkaar én de corporatie in gesprek over wonen in Haaksbergen. Daarbij werden ze getrakteerd op een gezellige avond met cabaret en lekker eten.

“Het was een zeer geslaagde avond. Je huis is pas een thuis als het fijn wonen is; in je huis, je straat en je buurt. Daarover gingen we met onze huurders in gesprek. Hierbij combineerden we het nuttige met het aangename. Samen genoten we van het optreden van cabaretière Nathalie Baartman en van een heerlijk stamppottenbuffet.”, vertelt directeur-bestuurder Wilma van Ingen.

Herkenbare situaties uit het leven gegrepen
De avond werd gehouden in Kulturhus Haaksbergen. Wilma van Ingen begeleidde de avond zelf en trapte af door meer te vertellen over Domijn. Hierna gaf cabaretière Nathalie Baartman een bijzondere voorstelling over het leven in Twente, waarin iedereen wel komische situaties herkende. Daarna werd in een huiskamersetting doorgepraat over thema’s rondom wonen in Haaksbergen. Domijn medewerkers vertelden over duurzaamheid, woningtoewijzing en leefbaarheid. Ook de gemeente en Huurdersvereniging Haaksbergen gaven hun visie. Huurders kregen volop de kans om mee te denken, vragen te stellen en suggesties te geven.

Dichter bij elkaar
Na het huiskamergesprek konden de huurders samen genieten van een stamppottenbuffet. Medewerkers van Domijn schoven ook aan. Samen praatten zij verder over wonen in Haaksbergen. Om half negen werd de gezellige én nuttige avond afgesloten. Lucas Fransen: “Het mooie is dat zo´n avond mensen altijd dichter bij elkaar brengt. We hebben samen gelachen, er viel af en toe een serieuze noot en bij het eten heb ik ontzettend goede en mooie gesprekken gevoerd. We hebben weer veel goede ideeën opgedaan waar we bij Domijn mee aan de slag gaan. Zo maken we samen dat het fijn wonen is én blijft in Haaksbergen.΅

a a