02
jul.

Eerste studio's op het Robsonterrein geplaatst

Naast de Robsonfabriek richten we een gemêleerde woonwijk in. Een mix van sociale huur, koop, klein en groot. Er komen 21 eengezinswoningen, 20 studio´s en 3 tiny houses voor de sociale verhuur. De werkzaamheden zijn van start gegaan en de eerste studio's zijn deze week geplaatst.

De 20 studio´s en de 3 tiny houses zijn circulair. Het zijn kleine woningen waarbij er slim gebruik wordt gemaakt van de ruimte. De woningen zijn zoveel mogelijk van onderhoudsarme materialen gemaakt en kunnen relatief gemakkelijk weer uit elkaar worden gehaald en verplaatst. De studio's en tiny houses zijn opgebouwd in de werkplaats van Hodes Huisvesting uit Goor. Op de vrachtwagen komen ze naar Enschede en daar worden ze op hun plek getakeld.

Wonen aan een gezamenlijke binnentuin
De studio's worden gebouwd in een complex van twee bouwlagen. Er is een woon-, slaap- en kookgedeelte en een aparte badkamer. Een volwaardige woning op 27 vierkante meter! De woningen op de begane grond hebben een Delftse stoep en de woningen op de eerste verdieping een Frans balkon. Daarnaast is er buiten een gezamenlijk binnenterrein waar ontmoeting centraal staat. En er is een gemeenschappelijke berging.

Milieubewust én energiezuinig wonen
Wij vinden het erg belangrijk dat wonen betaalbaar blijft voor onze huurders én dat we zuinig omgaan met het milieu. Alle woningen worden daarom zonder gasaansluiting gebouwd en voor energieopwekking krijgen de daken zonnepanelen. De woningen worden bovendien erg goed geïsoleerd. Hierdoor wonen onze huurders niet alleen comfortabeler; het scheelt ook nog eens in de energiekosten.

a a